BRODIĆ IH VOZI DO FINALA "EVROSONGA": "Uraganke" nastupaju večeras, a juče su uživale u Roterdamu sa Marijom Šerifović

M. Ć.

20. 05. 2021. u 07:26

SRBIJA i dijaspora svim srcem će večeras biti uz grupu "Harikejn", koja će, pod brojem devet, nastupiti u drugom polufinalu 65. "Evrosonga" u dvorani "Ahoj" u Roterdamu, sa numerom "Loko loko".

БРОДИЋ ИХ ВОЗИ ДО ФИНАЛА ЕВРОСОНГА: Ураганке наступају вечерас, а јуче су уживале у Ротердаму са Маријом Шерифовић

Foto: Instagram/serifovic

Takmičiće se 17 zemalja, 10 najboljih prolazi u finale. Veče otvara Senit (San Marino), a zatim će se nizati predstavnici Estonije, Češke, Grčke, Austrije, Poljske, Moldavije i Islanda. Posle Srbije, slede Gruzija, Albanija, Portugalija, Bugarska, Finska, Letonija, Švajcarska i Danska. U finalu su automatski domaćin Holandija, i takozvana velika petorka - Velika Britanija, Španija i Francuska (večeras predstavljaju svoje numere), kao i Italija i Nemačka.

Naše "uraganke" uživaju ovih dana družeći se sa Marijom Šerifović, koja im pruža ogromnu podršku pred večerašnji nastup i, sasvim sigurno, prenosi svoja dragocena evrovizijska iskustva. Sanja Vučić, Ksenija Knežević i Ivana Nikolić iskoristile su slobodno vreme da se sa Šerifovićevom uz pesmu opuste na jednom brodiću. Fanovi su slali komentare podrške "Harikejnu", ali i Šerifovićevoj, poput "Zauvek naš pobednik", "Maro, njihova si talija"...

Prvo polufinale donelo je već godinama unazad uobičajen scenski šareniš i odevnu ekscentričnost učesnika. Ponovo ćemo u finalu videti Litvance komplet u žutom, sa ružičastom pozadinom, a ruska feministkinja Maniža je, osim pesmom "Ruskinja" koja nosi snažnu poruku svim devojčicama, devojkama i ženama širom sveta (dok ruska Unija pravoslavnih žena tvrdi da numera podstiče mržnju prema muškarcima i zahteva da se zabrani i pesma i spot), pažnju privukla i raznobojnom ogromnom haljinom, koja verno podseća na sarafan, rusku nacionalnu nošnju. U jednom trenutku je, bukvalno, izašla iz nje i počela da skakuće po sceni u radničkom crvenom kombinezonu.

Foto: Instagram/serifovic

U bojama nije oskudevala ni Australijanka Montenj, čiji nastup je unapred snimljen i emitovan, jer je rešila da, zbog pandemije kovida 19, ne rizikuje sa putovanjem. Pažnju je privukao i Kipar, gde na kraju nastupa ostaje naziv pesme u plamenu. Norvežanin Tiks je, kao beli anđeo, bio okružen onima crne boje, a "vikinzi", kao ni Rumuni, nisu štedeli na pirotehnici.

Seksepila, tokom prvog polufinala, nije manjkalo, ali je sada još jasnije da su naše "uraganke" među najatraktivnijim učesnicama ovogodišnjeg "Evrosonga". Nesumnjivo - značajan adut pred, svi se nadaju, slavlje večeras oko 23 časa, zbog plasmana u subotnje finale.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna