PEVALA JE “MITU BEKRIJU” I “SOJKU PTICU”: NJeni hitovi rado se čuju i danas, a priznanje da je umetnik nikada nije dobila (FOTO)

Novosti online

03. 05. 2021. u 20:41

"DIMITRIJO, sine Mitre", "Veseli se kućni domaćine", "Moj Milane kad u vojsku pođeš", "Na Uskrs sam se rodila", "Mito, bekrijo", "Ajde Jano, kolo da igramo", "Jel' ti žao što se rastajemo", "Zapevala sojka ptica" samo su neki od naziva pesama koje je Vasilija Radojčić otpevala.

ПЕВАЛА ЈЕ “МИТУ БЕКРИЈУ” И “СОЈКУ ПТИЦУ”: Њени хитови радо се чују и данас, а признање да је уметник никада није добила  (ФОТО)

Foto: Arhiva "Novosti"

O njenom privatnom životu se jako malo zna, a u jednom intervjuu otkrila je da je ostala bez supruga.

Njena ljubav bio je bubnjar Milan Đorđević. Dugo su bili u braku, a on je umro pre nje. Njegovu smrt je teško podnela. Ono što joj je teralo suze na oči bio je i način na koji je tretirana kao umetnik. Snimila je mnogo pesama, albuma i svojevremeno ploča, ali uz nagrade, priznanje od države nije dobila.

- Povredile su me i kolege muzičari, estradnu penziju nisam dobila iako sam nekoliko puta podnosila zahtev. Kada je penzija izglasana, trebalo je da je prvi dobijemo Cune i ja. On je penziju dobio, mene su zaobišli iako važim za pevačicu koja ima najviše snimljenih pesama u fonoteci Radio Beograda. Snimila sam za RTV PGP 60 antologijskih pesama, obećali su da će mi objaviti trostruki album, a onda su desetak mojih pesama strpali u nekakav zajednički muzički projekat za koji još ne znam šta predstavlja - rekla je Vasilija davnih dana.

Pevačku karijeru je počela šezdesetih godina 20. veka. Mnoge njene pesme postale su hitovi koje slušaju različite generacije. Kvalitetne interpretacije i glas obojen emocijama privukli su veliki broj poštovalaca.

Umrla je u 76. godini. Kremirana je u Beogradu 2011. godine. Njen pepeo je posut po Vrtu sećanja koji je deo Novog groblja.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

KASANDRA U NASTAVKU JUŽNOG VETRA? Glumica se vraća u Srbiju: Volela bih da snimam sa Bikovićem - a evo koja uloga joj je namenjena