OBOŽAVAM AJVAR I KAJMAK: Rudolf Van Vin o novoj kulinarskoj emisiji

M. J. M.

06. 04. 2021. u 16:23

UZ "Rudolfovu pekaru", holandskog majstora gurmanluka i TV voditelja Rudolfa van Vina, koja je na domaće male ekrane "doplovila" zahvaljujući kanalu 24 kičn, svet slatkiša postao je univerzum za sebe.

ОБОЖАВАМ АЈВАР И КАЈМАК: Рудолф Ван Вин о новој кулинарској емисији

Foto 24 Kičn

Poslastice pristigle iz njegove kuhinje, a do tada viđene samo u bajkama, preko noći su postale inspiracija za naše domaćice i sladokusce. Priliku da svog poslastičarskog boga i lično upoznaju imali su 2014. godine, nažalost, nesrećnim slučajem, jer je Rudolf posetio Srbiju kako bi kuvao za stotine ljudi koji su ostali bez doma tokom tragičnih poplava. Tada je, kako i sam priznaje, deo srca ostavio u Srbiji, ali je kući poneo za njega nešto mnogo dragocenije - naš ajvar i kajmak.

- Možete poslužiti šta hoćete na tanjiru. Uz ajvar i kajmak kao prilog, svako jelo postaje gastronomska rapsodija - na početku razgovora, za "Novosti", otkriva poznati holandski kuvar, koga od 6. aprila, utorkom od 13.00, pratimo u novom serijalu "Rudolfova pekara: Mali pekari".

Rudolf van Vin sa sinom, Foto Instagram

Da li se ljubav prema hrani uči od malih nogu?

- Ove godine, kapu šefa kuhinje poneće naši mali kuvari. U emisiji ćemo se upoznati sa dvadesetoro dece, uzrasta od sedam do 17 godina, koji će pokušati da me iznenade svojim đakonijama. Zauzvrat, ja ću im pomoći da omiljene poslastice pretvore u prave zalogaje sreće. Ova serija biće više nalik igranju u kuhinji. Nisam imao nameru da se prema njima postavim strogo. Deca treba da budu deca i da se igraju bez prestanka. Upravo ta razigranost i osmeh na licu čine vrhunske kuvare. To je najvažnija lekcija ovog šoua.

KUVAR OD MALIH NOGU

RUDOLF van Vin nam je otkrio i ko je u njemu probudio ljubav prema poslasticama.

- Prve kulinarske korake načinio sam uz moju majku, koja nije mnogo volela da kuva, ali je bila dobra domaćica. Moj otac, mornar, tokom većeg dela godine nije bio kod kuće, ali je sa putovanja donosio neverovatne priče o gurmanlucima sa svih krajeva sveta. Tako sam se još kao mali upoznao sa svim specijalitetima, od Surinama i Havaja do NJujorka i Afrike. I često smo pravili ta jela.

Serijalu će se, kako smo saznali pridružiti i vaš sin?

- Tako je. Ralfa ćemo videti u trećoj epizodi. Svako dete je dobilo zadatak da napravi omiljeni slatkiš, pa je i moj sin, kada je čuo da će biti u emisiji, odlučio da pravi omiljene "meda-kolače". Druga deca su uglavnom pravila neku vrstu peciva, jer su to prilično lagani recepti sa kojima nema greške. Zato mi nije bilo svejedno kada je Ralf poželeo da pravi malo ozbiljniji kolač, da neko ne bi rekao da ga drugačije tretiram u odnosu na ostale učesnike. Međutim, on mi je objasnio da gledaocima želi na taj način da prenese deo naše porodične atmosfere i odlično se snašao. U toj epizodi sam mu poklonio veliku čokoladnu fontanu sa maršmelouom, što ga je oduševilo, budući da je veliki ljubitelj čokolade (smeh).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

IZNENADNA SMRT JE PREKINULA LJUBAV: On je bio muž Jelice Sretenović - glumica se nakon gubitka zavetovala na samoću