"KAD MI JE POSLALA FILM, PITALA SAM DA LI JE TO LEKA": Anita Mančić o slučaju koji je potresao javnost

Novosti onjaln

25. 03. 2021. u 12:42 >> 12:46

GLUMICA Danijela Štajnfeld u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu navela je da je Branislav Lečić "misteriozni moćnik iz filmske industrije" koji ju je silovao.

КАД МИ ЈЕ ПОСЛАЛА ФИЛМ, ПИТАЛА САМ ДА ЛИ ЈЕ ТО ЛЕКА: Анита Манчић о случају који је потресао јавност

Foto:Printscreen/K1

Njena ispovest potresla je ceo region, podršku su joj pružile brojne kolege, među kojima je i Anita Mančić.

- Ne pamtim da mi je ikada kao danas bilo neprijatno. Danijela i Leka su moje kolege. Ukoliko se ispostavi da je nevin, mi ćemo stajati na istoj pozornici, radimo u istom pozorištu. A sa druge strane, kada ti mlađa koleginica kaže da je silovana, imaš ljudsku potrebu da je zaštitiš. Meni je Danijela poslala film pre premijere u Sarajavu i kazala mi da je silovana. Bila sam u šoku. Ja sam taj audio-snimak premotavala mnogo puta i pitala sam je, jer sam prepoznala sklop rečenica, da li je to Leka? I rekla mi je da jeste. Ja sa tom informacijom nisam znala šta da radim, ona nije htela da otkrije njegovo ime - kazala je Anita i dodala:

- Mislim da mi ne bi trebalo da govorimo o tome da li je to Leka, Pera ili Mika, već da govorimo o tome kada žrtve treba da se jave, kome da se jave. Za mene je nasilje i pozivati ćerku Branislava Lečića i tražiti joj da daje svoj komentar o ovom slučaju. Ja molim sve mlade žene, koleginice, da kažu šta im se dogodilo. Da mi se obrate i ja ću ih zaštititi. Onako kako bih sebe zaštitila. Leko brani se, niko te ne osuđuje, ali ja kao žena moram da stanem u odbranu žrtve. Ne smemo da ćutimo, moramo sve da kažemo. Ne znamo kako ću se ponašati kada budem srela Leku, zaista ne znam - zaključila je glumica u "Uranaku".

(K1 TV)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)