MELANHOLIJA KAO OSNOVA: Mladi autor Ivan Jegdić objavio prvi album

M. Ć.

22. 03. 2021. u 08:41

KANTAUTOR Ivan Jegdić objavio je debitantski album sa 11 pesama, "Neka čuju me" ("Maskom").

МЕЛАНХОЛИЈА КАО ОСНОВА: Млади аутор Иван Јегдић објавио први албум

Foto Andrija Radojević

Ivan kombinuje ljubavnu, epsku i istorijsku tematiku sa pop muzikom, uz prizvuk trepa. Na sebe je skrenuo pažnju pesmom "Bolji čovek", a za samo nekoliko meseci došao je do samostalnog beogradskog koncerta, u "Božidarcu", neposredno pred pandemiju.

- Album je skup materijala koji je nastajao prethodnih nekoliko godina - kaže Jegdić na "novosti". - Nisam jurio koncept, već sam želeo da on bude tačka prve faze mog stvaralaštva. Žanrovski je raznolik, ali, nit koja prati album je osećanje melanholije.

Debi je nazvan po stihu pesme "Ne budi me".

- On mi je zvučao kao savršeno ime za prvi album. To sam ja, to imam da ponudim, pa, ko želi, neka čuje.

Jegdić je počeo da se bavi muzikom kao ulični svirač.

- Uvek, sam, međutim, u podsvesti imao misao da želim da budem kantautor. Pesma "Bolji čovek" me je ka tome lansirala, ali, tu težak rad tek počinje. U tom radu, ipak, uživam i, paradoksalno, u njemu pronalazim odmor. "Bolji čovek" i nastupi širom Srbije su najlepše stvari koje krase moju dosadašnju karijeru, pa se nadam da će je album dodatno obogatiti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)