BALAŠEVIĆ JE U OVOJ VILI HTEO DA PROVEDE STAROST: Kantautor kupio luksuznu kuću u Istri, nije dočekao da uživa u čarobnom pogledu (FOTO)

Novosti online

23. 02. 2021. u 22:36

NOVOSADSKI kantautor Đorđe Balašević, koji je preminuo u 67. godini, kupio je 2019. godine vilu u Istri za koju je, kako pišu hrvatski mediji, tada iskeširao oko 400.000 evra.

БАЛАШЕВИЋ ЈЕ У ОВОЈ ВИЛИ ХТЕО ДА ПРОВЕДЕ СТАРОСТ: Кантаутор купио луксузну кућу у Истри, није дочекао да ужива у чаробном погледу (ФОТО)

Foto ATA Images

- Za sve je kriv moj ortak Zole, to moram da kažem. Tog dana doneo je žurnal sa čudesnim pejzažem... Ajmo mi u Istru - rekao je - tamo žive vile... Ma, daleko je... Al’ kad već žive, same su krive... I, eto nas - glasi tekst pesme "Rapsodija o Katrin", napisane 1978 godine.

Nešto više od 40 godina kasnije muzičar je u Istri u Brtonigli, blizu Umaga, kupio vilu. Uz njegovu, na malom brežuljku van samog mesta, je još osam luksuznih vila. Planirao je nekoliko meseci da bude tamo u penziji, no nažalost to nikada nije dočekao.

Borio se s teškom upalom pluća kod kuće deset dana, a kad je stigao u bolnicu, bilo je već kasno.

Luksuzna vila ima oko 200 kvadrata, veliko dvorište s parkingom i garažom za dva automobila. Sama vila sastoji se od velikog dnevnog boravka, četiri spavaće sobe sa zasebnim kupatilima, spoljašnjom i unutrašnjom kuhinjom, a uz sve to treba naglasiti da ima i bazen od 40 m2, saunu, đakuzi, podno grejanje.

Fotografije vile možete pogledati OVDE.

Balašević je vilu u naselju na brežuljku, 400 metara udaljenu od Brtonigle, kupio preko firme "Balbelo", čiji je direktor njegova ćerka. Komšije koje su kupile identične vile su uglavnom stranci. Pretežno Nemci, Austrijanci i Slovenci, koji takođe ne žele da slušaju gradsku buku.

U blizini vile nalazi se Prirodni park, a more je udaljeno šest kilometara.

Ovakva vila, kakvu je pre dve godine kupio Balašević, košta između 300.000 do maksimalno 450.000 evra, ali može da košta i duplo više ako se kupi po principu "ključ u ruke", pisali su tada hrvatski mediji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!