VUČEVIĆ O "NOĆI KADA JE ĐOLE PREPLIVAO DUNAV": I večeras da se dostojanstveno oprostimo od Balaševića

Tanjug

22. 02. 2021. u 09:18

GRADONAČENIK Novog Sada Miloš Vučević rekao je da će građani i večeras u Novom Sadu imati mogućnost da se oproste od najvećeg kantautora na ovim prostorima Đorđa Balaševića na manifestaciji "Noć kada je Ðole preplivao Dunav".

ВУЧЕВИЋ О НОЋИ КАДА ЈЕ ЂОЛЕ ПРЕПЛИВАО ДУНАВ: И вечерас да се достојанствено опростимо од Балашевића

Foto: N. Karlić

Vučević je rekao da će Grad Novi Sad logistički pomoći manifestaciju, koja će početi u 19.00 sati, ali je apelovao na sve građane na strogo poštovanje svih protivepidemioloških mera ne zaboravljajući sve opasnosti koje virus nosi.

- Razgovarao sam sa porodicom Balašević, oni smatraju da je prihvatljivo sve što je spontano. Grad će logistički pomoći organizaciju, biće prilika da napravimo lep oproštaj Đoletu - naveo je Vučević za RTS, dodajući kako će i sâm biti prisutan.

Povodom sve učestalijih komentara da bi Đorđe Balašević trebalo da dobije ulicu ili da bi jedan most trebalo nazvati po njemu, gradonačelnik je rekao da je, pre svega, najvažnije poštovati želje porodice Balašević.

- Najvažnije je poštovati intimu porodice. Razumem sve nas i snažne emocije kroz koje prolazimo, ali na najvećem gubitku su oni. Sve što je do sada rađeno bilo je u skladu sa željama porodice i mogu da poručim da će sve i ubuduće biti rađeno takođe u saglasju sa porodicom Balašević - istakao je Vučević.

Prema njegovim rečima, Balašević svakako, kao, kako navodi, najveća zvezda na eksjugoslovenskom prostoru koja je postojala, zaslužuje reprezentativno mesto u Novom Sadu.

- On taj prostor i ima i zaslužio je to svojim delima", naveo je Vučević, koji je sve pozvao da razumeju karakter Novog Sada i da "Ðorđe Balašević nikada ne bi narušio taj karakter, i ono što je opevao u pesmama i knjigama - misleći na govore pokojnog umetnika da ne želi ni spomenike niti bilo šta drugo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)