NEPONOVLJIV ŠANSONJER NA OVIM PROSTORIMA: Kompozitor Jovan Adamov o Đorđu Balaševiću

S.B.

20. 02. 2021. u 16:05

JOVAN Adamov, čuveni kompozitor i nekadašnji urednik Radio Novog Sada, istakao je da od Drugog svetskog rata na ovamo nije bilo slične pojave kao što je Đorđe Balašević na ovim prostorima.

НЕПОНОВЉИВ ШАНСОЊЕР НА ОВИМ ПРОСТОРИМА: Композитор Јован Адамов о Ђорђу Балашевићу

Foto: Darko Dozet

 - To je istina, kao i činjenica da je bilo šansonjera, visokokvalitetnih, ali je Đole bio autentičan, jedinstven, po njemu Vojvodinu učinio prepoznatljivom i hvala mu za sve što je napravio. Mnogo mi je žao, njegova porodica je mnogo izgubila a naš grad jednu retku, rekao bih, neponovljivu pojavu - kaže Adamov.

Adamov se seća da su Đoletovi počeci sredinom sdamdesetih godina prolog veka bili vezani za Radio Novi Sad, gde je on bio šef muzičke produkcije za zabavnu muziku.

-Sećam se, trebalo je da se snimi „U razdeljak te ljubim“, čekali smo Đoleta u studiju, sve dok se neko iz orkestra nije setio da je imao dogovoren termin za mali fudbal, koji je obožavao. Otišli smo ne teren po njega i počeli sa snimanjem. Takođe, sećam se da se taj singl prodavao u „Progresu“, velikoj prodavnici, koja je bila sva u znaku te ploče, na hiljade komada.

To se, tvrdim, nikada pre a ni posle nije dogodilo, jer su Novosađani kupovali po nekoliko komada, za sebe i za poklon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!