OLIVERA I ĐORĐE SU KASNILI NA VENČANJE: NJihova ljubavna priča počela je pred kamerama, a kantautor se matičaru obratio ovim rečima (FOTO)

Novosti online

20. 02. 2021. u 10:17

TUŽNA vest o odlasku omiljenog novosadskog kantautora Đorđa Balaševića juče je ožalostila njegovu porodicu, obožavaoce, kao i celokupnu domaću, ali i javnost u regionu.

ОЛИВЕРА И ЂОРЂЕ СУ КАСНИЛИ НА ВЕНЧАЊЕ: Њихова љубавна прича почела је пред камерама, а кантаутор се матичару обратио овим речима (ФОТО)

Olivera i Đorđe Balašević

Osim njegove muzike, i privatan život slavnog panonskog mornara godinama je privlačio pažnju javnosti, a njegova ljubavna priča sa Oliverom Balašević počela je pred kamerama, da bi zatim usledilo neobično venčanje.

Đorđe Balašević upoznao je mladu Zrenjaninku Oliveru Savić, našu bivšu reprezentativku u sportskoj gimnastici. Oboje su bili gosti novosadske televizije - Olivera kao sportista, a Đorđe kao muzičar. Par koji ima troje dece - Jovanu, Jelenu i Aleksu, venčao se tajno, bez pompe, usred radne nedelje. Bio je četvrtak, 7. maj 1981. godine.

Olivera je otkrila kakva je sama ceremonija venčanja bila.

- Kasnili smo na sopstveno venčanje… Tada je Jovana već bila rođena, kada smo se venčali, i ja sam zbog albuma za devojčicu i slike želela da budem u belom, mislim da je to san svake devojke, a Đole je bio neposredniji, on je imao farmerke i prsluk, patike naravno i stavio je bedž – Mapete - prisetila se ranije Olivera Balašević.

Skromna svadba Dok je Olivera studirala i živjela u studentskom domu Balašević je, kako je nekoliko puta ispričao,...

Objavljuje Gorjana IvokovicPetak, 19. veljače 2021.

Kumovi su im bili Biljana Krstić i Josip Boček, koje je Đole “prevario” rekavši da treba da snimaju neku emisiju na televiziji i da obavezno ponesu lične karte.

I na svadbi Đole je bio duhovit.

- Kad su pitali da li neko ima nešto da prijavi, on je matičaru pružio ključeve od automobila i rekao da nešto nije u redu sa ler-gasom, auspuh nešto ne radi dobro… I tako smo se mi “legalizovali”- ispričala je Olja.

- Ona je veliki magarac. Ja joj stalno govorim da ona mora na kraju dana da bude jako umorna, jer je ja kroz sve pesme provedem.

Ona igra uloge i majke i kćerke i sestre, i onu koja je ostavljena. Ona u knjizi igra sve uloge, samo se prešminkava. Ona je moj model u mnogim stvarima. Ja sam joj rekao da nisu sve pesme napisane tebi i o tebi, ali su sve napisane zbog tebe. Svaku sam pesmu napravio da nju zadivim. Jer nije postojala protina kći u tom smislu. Protina kći je silueta u mom pesničkom razmišljanju koja sasvim sigurno ima njen lik. A ona uvek kaže, pa nisam to ja. Mala garava možda nisi ti, ta pesma "Čitav život ljubile me plave" je napravljena da te malo najedim- rekao je ranije Balašević.

- Ima likova kod nas koji se kunu da su oni Boža Pub ili Vasa Ladački. Ali kada je ljubav u pitanju i plemenite stvari, Olja je moja glavna inspiracija. Ne znam zašto se od toga ograđuje i zašto pokušava to da negira.

To je verovatno malo ta njena bosanska tvrdoglavost. Da se ja stalno dokazujem i govorim - pa jeste, tebi je ovo. I na ovom koncertu sam probao da joj te bubice izbijem iz glave, da je na sceni svi vide.

Divno je kada možeš voleti osobu u koju si zaljubljen. U mom filmu Vasa Ladački kaže "bio sam zaljubljen, ali nisam stigao nekoga da volim". A ovaj drugi mu kaže - čekaj, biti zaljubljen i voleti, zar to nije isto? A on kaže - nije, zaljubiš se kad je to tebi potrebno, a voliš kada to treba nekome drugom. Ja sam se zaljubio u nekoga koga volim i to me drži skoro četrdeset godina. I sad već mislim da je sasvim ozbiljno (smeh).- otkrio je tada Balašević. Pesma “Provincijalka”, najbolje je opisala ljubav ovo dvoje tada mladih I zaljubljenih ljudi.

Sve ove godine, a nakupilo se njih dosta, niti Đorđe ide bez Olivere, niti Olivera ide bez Đorđa. Olivera važi za jednu od najlepših žena sa ovdašnjih prostora.

- Možda bih ja bio srećniji da imam ružnu ženu (smeh). Naravno da ne bih. Napisao sam u jednoj pesmi – moja ljubavnica, saborac i moj najbolji drug. To je ta priča. Lepota nije da dosadi, nego se nekako navikneš na nju. Ona je meni upropastila život zato što nisam mogao da gledam druge devojke, jer nisam mogao da nađem lepšu od nje. I meni je to bio uvek problem… Bili smo negde na nekom koncertu, pa su momci u bendu bili kao malo napaljeni i kažu – mi smo bend koji nikada ne muva ribe. Ja kažem: "Muvajte". Oni pitaju: "Pa je li ti ne muvaš?!". A bile su neke dve individue u videokrugu i onda sam ja rekao: "Jesu li ove ribe bolje od moje žene? Nisu. I što bih ja sad naskakivao na njih? Kad mi nađete neku bolju ženu od Olje, ja ću da se potrudim da joj napišem pesmu". Svetu se ne može ugoditi, a aneks moj te izreke: Ne treba mu se ni ugađati!- rekao je ranije Balašević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)