BALAŠEVIĆ O DEVOJCI KOJU JE VOLEO PRE OLIVERE: To je bila ona prava ljubav, koja te udari

Novosti online

19. 02. 2021. u 17:50

DANAS je sve ražalostila vest o tome da je čuveni kantautor Đorđe Balašević preminuo.

БАЛАШЕВИЋ О ДЕВОЈЦИ КОЈУ ЈЕ ВОЛЕО ПРЕ ОЛИВЕРЕ: То је била она права љубав, која те удари

Foto: Novosti

Bio je poznat po brojnim poetičnim pesmama koje odišu ljubavlju i toplinom, a za mnoge mu je inspiracija bila njegova supruga Olivera sa kojom je u braku proveo gotovo četiri decenije.

Venčali su se u tajnosti, bez velike pompe, a dobili su troje dece: Jovanu, Jelenu i Aleksu.

Svojevremeno je dao intervju za jedne novosadske novine i tu priznao kada mu se desila prva ljubav koju je i opevao u istoimenoj pesmi.

- Pa, u vreme kad se prve ljubavi i dešavaju… Negde u sedmom razredu, otprilike… To je bila ona prava ljubav, koja te udari. Da citiram svog omiljenog autora, Balaševića: ‘Zaljubiš se, jer je to tebi potrebno, a voliš nekog, jer je to potrebno nekom drugom’. Vozio sam se oko njene kuće, gledao u prozore… Bila je u pitanju lepa devojka, sa dugom zlatnom kosom i sa svim onim elementima koje sam kasnije opevao u nekim pesmama. Prošlo je nekih pedesetak godina od tada, a ja nikada više nisam sreo - rekao je tada Balašević.

(Glorija)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!