GRUPA „NEGATIV" OTVORILA KONCERTNU SEZONU: Doza rokenrol spasa u "Kombank dvorani", mnogi skinuli zaštitne maske sa lica (FOTO)

M. Ćunković

13. 02. 2021. u 21:20

PRVI veći koncert u Beogradu, od početka godine, održala je večeras u „Kombank dvorani" grupa „Negativ", pred 450 posetilaca, koji su na energiju sa bine odmah odreagovali, vidno željni ovakvih dešavanja.

ГРУПА  „НЕГАТИВ ОТВОРИЛА КОНЦЕРТНУ СЕЗОНУ: Доза рокенрол спаса у Комбанк дворани, многи скинули заштитне маске са лица (ФОТО)

Foto: ATA images

Aplauze je prvo izmamio mladi gitarista Aleksa Danić, koji je izašao na scenu tačno u 19 časova. Efektan instrumentalni mini nastup završio je svirajući upravo hit „Negativa", pesmu „Ja bih te sanjala", što je bio idealan uvod za Ivanu Peters i ekipu.

Foto: ATA images

 

Sam izlazak „negativaca“ na binu izazvao je euforiju u publici. Oni najnestrpljivi su ustali već na prve taktove uvodne „Bez promene". Ivana je odmah apelovala da se svi pridržavaju epidemioloških mera – da se drži odstojanje i nose maske jer je to, kako reče, jedini način za druženje sa publikom. Nisu, međutim, bili retki oni koji se na te reči oglušili, i maske sa lica skinuli.

Foto: ATA images

 

Žestoka četvorka je nizala najznačajnije pesme sa četiri albuma. Posebno emotivan je bio „Svet tuge" sa gostujućim pijanistom, džezerom Draganom Ćalinom, dok se još jedan junior, gitarista Ogi, predstavio u „Tangu".

Ugođaj su donekle remetili konstantni, neartikulisani povici pojedinaca koji su, utisak je, smetali i samim članovima benda, iako se radi o njihovim poznanicima. Oni koji su nekad odrastali uz „Negativ“ sa sadašnjom mlađarijom su večeras uživali uz pesme „Ti me ne voliš", „Vreme je“, „Čarobni napitak"... Za „Zbunjenu“, ipak, nije bilo vremena, zbog fajronta u 21.00.

Ivana je pitala, a publika jasno i glasno odgovorila – dok ne može da se svira u punom obimu, kako smo navikli, dobro je (makar) i ovako.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)