DŽEJ JE BIO ANĐEO NA ZEMLJI: Zlata Petrović još se ne miri sa tim da više nikad neće videti kolegu

M.KUTLAČA

04. 02. 2021. u 10:17

FOLK pevačica Zlata Petrović (58) je početkom decembra 2020. godine izgubila bliskog prijatelja i kolegu Džeja Ramadanovskog, a za "Novosti" otkriva koliko joj je teško pao njegov odlazak.

ЏЕЈ ЈЕ БИО АНЂЕО НА ЗЕМЉИ: Злата Петровић још се не мири са тим да више никад неће видети колегу

Foto ATA Images

- Mnogo mi je žao, i treba da prođe vremena da shvatim da ga nema - rekla je Zlata za naš list.

- Ne znam da li postoji osoba koja nije zaplakala kada je čula tu tužnu vest, i to ne samo u Srbiji, već i u celoj Evropi. Svaka čast mnogim kolegama, ali nema takvih kao što je bio Džej. On je poseban i ne mogu da ga poredim ni sa kim. Čovek koji nije imao mana, nije mrzeo, nikoga nije ni popreko pogledao, a kamoli povredio. Celog života je tražio samo ljubav, verovatno zbog teškog detinjstva koje je imao.

Ispraćen je uz čuvenu "Nedelju" i 50 violina...

- Hvala narodu! Bila sam ponosna kada sam videla šta su sve priredili u njegovu čast, i kako su se opraštali uz pesme i baklje. Srce mi se cepalo od radosti i žalosti, jer ljude ne možete da zaustavite i zabranite im da vole nekoga. I mada je ovo vreme pandemije korone i svih epidemioloških mera, nemoguće je bilo ne otići na sahranu i ne ispratiti ga. Ljudi su mnogo tugovali za njim, a to je dokaz koliko je bio voljen.

Foto arhiva

Sa kolegama i Džejovom ćerkom Marijom, za novogodišnji program jedne televizije, pevali ste njegove najveće hitove?

- Bilo je veoma emotivno. Marija nije ranije nastupala, imala je tremu na sceni, ali to je normalno. Prisutna je i kod nas, mnogo iskusnijih pevača. Smogla je snage da peva, ali nije još ni svesna svega. Tek će kroz nekoliko meseci da shvati da joj je tata zaista otišao, jer je bila veoma vezana za njega. Na kraju smo zajedno otišli na večeru, proradile su emocije, nemoguće je bilo da ga se ne setim i da mi ne krenu suze. Kažu da Bog uzima dobre ljude, a on je bio anđeo na zemlji.

Može li Marija da krene očevim muzičkim stopama?

- Ona je muzikalna, talentovana i lepa. Džejove obe ćerke su vaspitane, imaju divne manire i prema ljudima se ophode sa poštovanjem. Što bi se reklo - gde će kruška da padne, nego ispod kruške.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina