DEDI NA POKLON: Francuskinja srpskog porekla Barbara Pravi predstavljaće zemlju Gala na "Evrosongu"

Goran Čvorović - stalni dopisnik iz Pariza

01. 02. 2021. u 10:46

FRANCUSKU će na "Pesmi Evrovizije" ove godine predstavljati pevačica srpskog porekla! Umetničkog imena Barbara Pravi, ubedljivo je pobedila s kompozicijom Voila, na nacionalnim izboru održanom u subotu uveče.

ДЕДИ НА ПОКЛОН: Францускиња српског порекла Барбара Прави представљаће земљу Гала на Евросонгу

Foto Instagram/babpravi

Barbara je rođena 1993. godine, a deda po ocu joj je Srbin. Ona sama je srpsko-iranskog porekla. Ističe da muzika predstavlja njen život od malih nogu. Počela je da peva sa šest godina, uz oca, koji je svirao gitaru i bendžo.

- Pevanje i komponovanje su na neki način moja misija, čine deo mene - kaže Barbara, ističući da pesme piše još od svoje 12. godine.

Sarađivala je u međuvremenu sa poznatim umetnicima, među kojima je i Janik Noa. Istovremeno je i društveno angažovana, boreći se za prava žena.

Na francuskom izboru za "Evrosong", kompozicija Voila osvojila je i žiri i publiku. I od jednih i od drugih, Barbara je dobila najviše glasova. Ima, inače, stil koji podseća na zanimljivu mešavinu čuvene francuske šansonjerke Edit Pjaf i moderne pevačice Zaz. Pesma Voila je prepuna emocija, a ima i ličnu konotaciju.

- Ova kompozicija su moje reči za vas. To je moja priča. To je priča o pevačici koja piše mnogo pesama za druge umetnike, ali, koja sada ima svoju priču da ispriča - predstavila se Barbara.

Posebnu pažnju izaziva i njena pesma "Deda", puna ljubavi, posvećena njenom dedi iz Srbije. Iako peva na francuskom jeziku, reč "deda" izgovara na srpskom. I svoje umetničko prezime je izabrala po njemu, u kontekstu reči "autentičan".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!