OMAŽ PUNOLETSTVU: Emisija "Bunt" i "Bir Fest" zajednički obeležavaju 18 godina postojanja

M. Ćunković

20. 12. 2020. u 09:00

POVODOM 18 godina postojanja i televizijske emisije "Bunt" na RTS, i festivala "Bir fest", Javni servis će 23. i 30. decembra 2020, kao i 13. januara 2021. prikazati tri specijalna izdanja "Bunta", gde će se pojaviti veliki broj poznatih srpskih pop-rok izvođača i ljudi iz sveta muzike.

ОМАЖ ПУНОЛЕТСТВУ: Емисија Бунт и Бир Фест заједнички обележавају 18 година постојања

Foto Foto ATA Images

U ovim emisijama će govoriti i(li) svirati Vanja Maslov, Dejan Grastić, Srđan Gojković Gile ("Električni orgazam"), Zdenko Kolar, članovi benda "Kanda, Kodža i Nebojša", Aleksandar Petrović ("Ortodoks Kelts"), Zoran Kiki Lesendrić ("Piloti"), Brajan Rašić, Dragi i Žika Jelić ("JU grupa"), Nikola Čuturilo, Prljavi inspektor Blaža, Maja Cvetković ("I-plej"), Bojan Slačala ("Artan Lili"), Aleksandar Marković Lama ("Bolesna štenad"), Lav Bratuša ("Autopark"), Stefan Niketić ("Lagana sreda"), Aleksandar Ćurčić ("Viva vops"), Goran Čamdžija ("Kora"), Zoran Stefanov Iskaz, Miki Ristić ("Bela tehnika")...

- Sa "Bir festom" sarađujem od 2015. godine, kada je održan prvi "Bunt rok festival" - podseća autorka i voditeljka "Bunta" Branka Glavonjić.

- Koncepcijski, delimo slične vrednosti i lako smo se prepoznali. Kao jedan od najznačajnijih muzičkih festivala u Srbiji i regionu, "Bir fest" je oduvek davao priliku i prostor novim rok snagama, autorima i muzičarima, baš kao i moja emisija "Bunt", iz koje je proizašao "Bunt rok festival". Iz godine u godinu, naša saradnja je bila sve uspešnija.

Približili se broju 1.000 NASTUPA

ORGANIZATORI "Bir festa" pre tri godine su objavili podatak da je, od početka festivala 2003, pa do tada realizovano oko 750 besplatnih nastupa muzičara.

- Dodali smo 2018. alternativni stejdž, mislim da je tad bilo oko 70 koncerata - priseća se Nikolić.

- Prošle godine smo imali četiri bine, na kojima je održano više od 120 koncerata. Dakle, približili smo se broju 1.000.

Posebno izdvajam 2019. kada je peti "Bunt rok festival" imao svoju binu na 17. "Bir festu". To je bila velika čast i za emisiju "Bunt" i za BRF, a naravno, bilo je od izuzetnog značaja za mnogo mladih autora i muzičara koji su dobili jedinstvenu priliku da predstave svoj rad mnogobrojnoj publici.

Na njene reči se nadovezao, u ime organizatora "Bir festa", Dejan Nikolić.

- Zbog nemogućnosti da naše festivale održimo na tradicionalne načine i u punom obimu, a imajući u vidu obostranu više nego uspešnu saradnju, spontano smo došli do ideje da zajednički napravimo mali omaž, svojevrsnu retrospektivu naših emisija i festivala, da se usput zabavimo i gledaoci i mi, i, što je najvažnije, da pošaljemo poruku da se ne predajemo, da i na ovaj način doprinesemo da kultura i muzika prežive i nađu puteve do svoje verne publike - u dahu je rekao Nikolić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)