„DŽEJ JE BIO DOBRI DUH BEOGRADA“ Vesić: Zaslužuje da počiva među zaslužnim građanima

Tanjug

07. 12. 2020. u 08:19

SKUPŠTINA grada Beograda dobila je predlog romskih udruženja da DŽej Ramadanovski bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dodao da DŽej zaslužuje da počiva među zaslužnim građanima Beograda.

„ЏЕЈ ЈЕ БИО ДОБРИ ДУХ БЕОГРАДА“ Весић: Заслужује да почива међу заслужним грађанима

Foto: Printskrin

Vesić je naveo da se takva čast zaslužuje uspešnom profesionalnom karijerom, naučnim radom, ali i umetničkim delom.

-DŽej je za života postao neko čije su pesme slušali i oni koji nisu voleli muziku koju je on pevao. Bio je dobri duh Beograda, nije bio savršen kao što nije niko od nas, ali je bio šmeker. Jednostavno, DŽej. Koliko je bio veliki najbolje pokazuje osećaj koji smo svi imali kada smo saznali da je umro. I mi koji smo ga lično poznavali, i oni koji su ga znali samo kroz pesme. Osetili smo kao da smo izgubili člana porodice - rekao je Vesić na TV Hepi.

On je podsetio da je i pesnik Tanasije Mladenović rekao da mrtvi imaju pravo na život, navodeći da je DŽej sebi za života obezbedio večni život kroz pesme koje će se pevati dok nas Srba i Beograda bude bilo.

Vesić je dodao i da će predložiti da DŽej dobije obeležje u Pančićevom parku na Dorćolu, pored Skenderbegove ulice gde je odrastao.

On je podsetio da bi neko dobio obeležje ili ulicu, prema odlukama Skupštine grada Beograda, mora da prođe tri godine od smrti.

-Ja ću dati predlog, pa imamo tri godine da naši umetnici razmisle kako da se DŽeja najbolje sećamo - zaključio je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)