SMEH, REŠENJE ZA SVE PROBLEME: Porodična komedija "Slučaj porodice Bošković" stiže 18. novembra na RTS 1

J. BANjANIN

15. 11. 2020. u 12:03

NEUSPEŠAN glumac, studentkinja u četrdesetim, ludi stanodavac, ekstravagantna baka - junaci su nove serije "Slučaj porodice Bošković", koju ćemo gledati od 18. novembra, radnim danima u 20.05, na Prvom programu RTS.

СМЕХ, РЕШЕЊЕ ЗА СВЕ ПРОБЛЕМЕ: Породична комедија Случај породице Бошковић стиже 18. новембра на РТС 1

Foto V. Danilov

Porodični sitkom nastao je po scenariju Katarine Ralević i Nine Džuver, a u produkciji "Košutnjak Filma". Prvih 15 epizoda, snimljenih još tokom prošle godine, režirali su Raško Miljković, Ivan Živković i Ivan Bukvić. Ostalih 49, kojima je po narudžbini RTS dodato još 20 epizoda (biće emitovane dve u paketu), upravo se snima pod rediteljskom palicom Ivana Stefanovića.

- Uradili smo ogroman posao od jula, imali smo divnu ekipu glumaca i mnogo gostujućih uloga - kaže za "TV novosti" reditelj Stefanović. - Srećan sam što sam imao priliku da radim sa glumcima sa kojima do sada nisam sarađivao, poput Branke Katić, Slobodana Bode Ninkovića... Njihove role dale su dinamiku seriji čiji scenario je vrlo kvalitento napisan.

Branka Katić, Foto V. Danilov

Nisu "Boškovići" samo komedija, objašnjava reditelj, već porodična serija koja se bavi i raznim problemima sa kojima se svi suočavamo u životu.

- Ima tu svačega, od problema dece u školi ili roditeljskih na poslu, preko pronalaženja posla i završetka ili upisa na fakultet do mnogobrojnih raspusta i ekskurzija, kao i nezgoda sa komunalcima... Sve ove prepoznatljive situacije obrađene su na veoma zanimljiv i duhovit način. Verujem da će "Slučaj porodice Bošković" publika voleti da gleda jer je serija za sve uzraste, bez vulgarnosti, psovki i eksplicitnih scena - ističe Stefanović.

Četvoročlana porodica Bošković živi u skromnom iznajmljenom stanu negde u Beogradu. Nekada šmeker i zvezda, a danas zaboravljeni glumac sa malo angažmana i još manje slave, Gavrilo Bošković (Radivoje Bukvić) je "glava porodice".

- Bilo je lakše ući u lik glumca jer nisam imao potpitanja. Poznajem glumački svet i znam koje su brige, kakvi su metodi rada i lako sam mogao da se saživim sa Gavrilom - kaže nam Bukvić. - Boškovići su na prvi pogled normalna i obična, a u stvari su iznutra malo pomerena i iščašena porodica. Nadam se da će publika prihvatiti svet Boškovića, jer su oni šarena, vedra, raspoložena porodica, kojoj je smeh rešenje za sve probleme.

Nataša Marković, Foto V. Danilov

Gavrilova supruga Danijela (Nataša Marković) sebi ne oprašta što nikada nije završila fakultet, te dolazi na suludu ideju da se vrati na studije u četrdesetoj godini. Ćerka Jovana (Silma Mahmuti) rođeni je revolucionar i svet vidi suviše realno. Njen stariji brat Velibor (Đorđe Kadijević) ne mari za mir u svetu i pravda mu je potpuno nepoznat pojam, a životni idol mu je Pablo Eskobar. Čest gost porodice je Gavrilova majka Lola (Jelisaveta Seka Sablić) za koju familija smatra da je bila špijun. Seku je u ovoj ulozi zamenila Svetlana Ceca Bojković:

- Lola uglavnom unosi pometnju i prepreke u odnos bračnog para Bošković. Moglo bi se reći da im malo zagorčava život. Ona je malo otkačena, ali pozitivno pošto je ovo komedija i sve se posmatra sa humorističke tačke. Inače, Lola je i dalje Jugoslovenka i čezne za Titovim vremenom i tim periodom svog života - naglašava Svetlana Bojković.

Stanodavac Boškovićima je Guliver (Bojan Dimitrijević), doživotni predsednik kućnog saveta, koji na žalost Boškovića živi u istoj zgradi.

- Guliver je veoma zainteresovan za živote drugih ljudi. Pošto Boškovići nisu redovne platiše, ovo je odličan izgovor da ih teroriše i upada im u stan kada god mu padne na pamet. On ne samo da želi da zna šta se dešava, već i da sve bude po njegovim načelima koja su, ako ništa drugo, zastarela. Guliver živi u prošlosti, ima kult pokojne majke, a sve to ilustruje njegov portret koji dominira dnevnom sobom Boškovića - opisuje Dimitrijević.

Anica Dobra i
Svetlana Bojković, Foto V. Danilov

Svoj začin seriji dao je i svaki od glumaca koji je prodefilovao stanom Boškovića, a među njima su Jelisaveta Koraksić, Isidora Janković, Anica Dobra, Zoran Cvijanović, Igor Đorđević, Jelisaveta Orašanin Teodosić, Nela Mihajlović, Feđa Stojanović, Miodrag Radonjić, Petar Benčina, Ivan Zablaćanski, Gordan Kičić, Jelena Stupljanin, Vojin Ćetković, Nebojša Cile Ilić, Nina Janković Dičić...

Zoran Cvijanović i Anica Dobra, Foto V. Danilov


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna