TVRDIO JE DA KORONA NE POSTOJI: Influenser preminuo u 33. godini - osam dana proveo u bolnici, njegovo srce nije izdržalo (FOTO)

Tanjug

18. 10. 2020. u 13:57

UKRAJINSKI fitnes influenser Dmitrij Stuzhuk, koji je tvrdio da korona virus ne postoji, preminuo je od posledica kovida-19 u tridesettrećoj godini.

ТВРДИО ЈЕ ДА КОРОНА НЕ ПОСТОЈИ: Инфлуенсер преминуо у 33. години - осам дана провео у болници, његово срце није издржало (ФОТО)

Foto: Instagram

On se zarazio tokom boravka u Turskoj, a kako je objavio Skaj njuz, kada se vratio u Ukrajinu testiran je, nalaz je bio pozitivan, pa je završio u bolnici.

Nakon osam dana lečenja pušten je kući, ali je nakon toga imao komplikacija sa srcem, a koje su, kako navodi Skaj njuz, vezane za koronu.

Bivša supruga influensera koji je promovisao zdrav život rekla je da je opet prevezen u bolnicu i to u teškom stanju i bez svesti. Ona je juče objavila da je preminuo.

- Dimo više nije s nama, njegovo srce nije izdržalo -  napisala je Sofija i dodala da su za njim "ostale samo drage uspomene, troje prelepe dece i dragoceno iskustvo".

Njih dvoje su se razišli samo šest meseci pre nego što se on razboleo, imaju troje dece, a najmlađe ima devet meseci.

Stuzhuk je prilikom prvog boravka u bolnici na Instagramu objavio sliku iz bolničkog kreveta. Napisao je da se jednog jutra u Turskoj probudio teško dišući, a vrat mu je bio otečen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KORONAVIRUS «COVID», DENЬ 8 ⠀ Kak vы vse znaete iz istoriĭ, я boleю korlnavirusom. Segodnя, vernuvšisь domoĭ, pervыĭ raz poяvilsя эntuziazm hotя bы čto-to napisatь. Hoču podelitьsя, kak я zabolel i ubeditelьno predosterečь vseh: я tože dumal, čto net nikakogo kovida, i эto vse otnositelьno. Poka sam ne zabolel. COVID-19 BOLEZNЬ NE ЭFEMERNAЯ! I tяželaя. No obo vsem po porяdku. ⠀ Kak эto bыlo? Ploho mne stalo na vtoroĭ denь v Turcii. Я prosnulsя sredi noči ot togo, čto u menя otekla šeя i bыlo tяželo dыšatь. Pri эtom nemnogo pobalival život. ⠀ Na sleduющiĭ denь načal poяvlяtьsя kašelь, no temperaturы nikakoĭ ne bыlo. Osobыh simptomov bolezni tože ne bыlo, poэtomu я podumal, čto эto mogut bыtь posledstviя posle zanяtiя sportom, smenы klimata i pitaniя nu i plюs son pod kondicionerom. ⠀ Posle vozvraщeniя iz Turcii я srazu že pošel sdavatь raznыe analizы, delatь UZI i na vsяkiĭ slučaĭ rešil proĭti test na COVID. On okazalsя položitelьnыm😔 ⠀ Na sleduющiĭ denь я poehal delatь KT. Mne naznačili lečenie i stali nastaivatь na gospitalizacii. Эto otdelьnaя istoriя, potomu čto seĭčas tam idut remontnыe rabotы, bolьnica polnostью nabita lюdьmi, nekotorыe iz nih živut v koridore😱😱 Pitaniя nikakogo net, bumagi net, stolovыh priborov tože net! Menя nikto ob эtom ne predupreždal. Medicine v našeĭ strane budet posvящën otdelьnыĭ post — čto už tam, ona эto zaslužila. ⠀ PRO LEČENIE. Mne naznačili kurs lečeniя i skazali, čto nužno ego prodolžatь. Dali kislorodnыĭ apparat dlя dыhaniя, tak kak u menя nizkiĭ urovenь kisloroda (hotя я sčitaю, kritičeskim on sčitaetsя posle 90, u menя že 94-96 эto vpolne pozvolitelьno dlя lečeniя doma, vrač v priemnoĭ mne skazal tože samoe😄). ⠀ ☝🏻Učitыvaя vse эti faktorы, я prinimaю rešenie, čto mne budet udobneĭ i komfortneĭ nahoditьsя na distancionnoĭ opeke u sebя doma, gde u menя estь vse usloviя dlя normalьnogo lečeniя. V konce koncov я vsegda mogu obratitьsя v nužnыe službы. Ta i doma, kak govoritsя, i stenы lečat🙌🏻 ⠀ Moe sostoяnie stabilьnoe.

A post shared by Dima Stuzhuk (@stuzhuk_dmitriy) on Oct 14, 2020 at 11:22am PDT

- Želim s vama da podelim da sam se razboleo i želim da pošaljem upozorenje svima. Bio sam među onima koji su mislili da korona ne postoji, sve dok se sam nisam razboleo. Korona nije tek kratkotrajna bolest, i nije uopšte bezazlena - napisao je uz objavljenu sliku na kojoj leži u bolničkom krevetu i prima terapiju kiseonikom.

U toj objavi na Instagramu napisao je i da su lekari insistirali da bude hospitalizovan i da će o danima provedenim u bolnici napisati poseban post.

- Bolnica je puna ljudi, neki su smešteni po hodnicima, nema hrane, nema toalet papira, nema pribora... Niko me na tako nešto nije upozorio. Stanje u zdravstvu u našoj zemlji zaslužuje posebnu objavu - napisao je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)