BAŠTINU NEGUJU SAVREMENIM TEHNOLOGIJAMA: "Tamburica fest 2020" biće održan putem interneta

Slobodan Bajić

11. 10. 2020. u 13:20

OVOGODIŠNjI, 13. po redu svetski festival tamburaške muzike, "Tamburica fest 2020", biće održan od 23. do 25. oktobra u potpuno novom formatu, kao multimedijalna manifestacija, u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

БАШТИНУ НЕГУЈУ САВРЕМЕНИМ ТЕХНОЛОГИЈАМА: Тамбурица фест 2020 биће одржан путем интернета

TRADICIJA Sa prošlogodišnjeg festivala "Tamburica fest"

Tradicionalno takmičenje tamburaških sastava, ovoga puta iz Srbije, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i BiH, koji će muzicirati sa svojih destinacija, biće uživo prenošeno "lajv strimingom" na led-ekranima u centru Novog Sada, kao i internetom, putem društvenih mreža i televizijskog prenosa na RTV Srbije, RTV Vojvodine i RTV Republike Srpske.

Četvoročasovni program sva tri festivalska dana sadržaće i retrospektivu najznačajnijih revijalnih koncerata na "Tamburica festu" u prethodnih nekoliko godina, kao što su nastupi Željka Bebeka, Lepe Brene i Željka Samardžića sa tamburaškim orkestrima. Takođe, u jedinstvenoj tamburaškoj promenadi, biće predstavljena kulturno-turistička ponuda Novog Sada, kao i najznačajnija mesta i spomenici u čast tamburaša i pesnika.

FESTIVAL OTVARA AMBASADOR ITALIJE

ZEMLjA prijatelj "Tamburica festa 2020" je Italija, pa će festival otvoriti Karlo Lo Kašo, njen ambasador u Srbiji. Tom prilikom biće reči o bogatoj istoriji i kulturi Apeninskog poluostrva.

Kako ističe dr Jovan Pejčić, direktor festivala, organizatori su, u skladu sa razvojem novih tehnologija, ali i uslovima pandemije u kojima trenutno živimo, odlučili da, u okviru kreativnih muzičkih industrija, nastave sa očuvanjem i promocijom naše bogate tradicije.

- Naš cilj je negovanje naše kulturne baštine, pa je ovogodišnji festival organizovan, zapravo, po inovativnom konceptu promocije tamburaške prakse - kaže dr Pejčić. - Naravno, u prvom planu nam je, kao društveno odgovornom udruženju, ono najvažnije, zdravlje učesnika i publike. Tako će tamburaški orkestri muzicirati u svojim mestima, a ljubitelji i poštovaoci tamburaške muzike bezbedno pratiti prenos uživo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna