POČINJE JUBILARNI "DŽEZIBAR" U KRALJEVU: DŽez i preko "Jutjuba"

G.Ć.

01. 10. 2020. u 22:59

UZ poštovanje epidemioloških mera i preporuka i u promenjenom formatu zbog pandemije korone, jubilarni, 10. po redu kraljevački džez festival "DŽezibar" počeće sutra u dvorištu Francuske kuće u centru grada.

ПОЧИЊЕ ЈУБИЛАРНИ ЏЕЗИБАР У КРАЉЕВУ: Џез и преко Јутјуба

Foto: Vanja Keser

Zbog ograničenog broja publike, ljubitelji džeza biće u prilici da ovogodišnje nastupe domaćih bendova i solista na dvodnevnom festivalu prate i u direktnom prenosu preko "Jutjub" kanala Kulturnog centra "Ribnica", organizatora ove manifestacije.

Program prve festivalske večeri, u petak od 20 sati, otvoriće Wonder strings quartet, a potom će nastupiti kvartet Dragana Ćaline, autorski bend sastavljen od eminentnih džez muzičara. Druge večeri, u subotu, publici će se najpre predstaviti La famiglia jazz quintet koji je oformila grupa vrsnih solista Big benda RTS, dok će zavesu na ovogodišnji "DŽezibar" spustiti niški muzički sastav "Ejot" (na slici).

Ulaz na sve koncerte je besplatan zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva kulture i informisanja i lokalne samouprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

ŽELITE LUKSUZAN, ALI NE PRETENCIOZAN HOTEL: Jako lep, uredan hotel koji odiše mirom, čeka vas u Hadabi, jednom od centara Šarm El Šeika