HIBRIDNA NEDELJA MODE U MILANU: Na otvarnju Fendi, Prada i Dolće i Gabana (FOTO)

Tanjug

23. 09. 2020. u 22:53

ITALIJANSKA modna industrija krenula je sa ubrizgavanjem optimizama u sumornoj godini za luksuz, pripremivši 23 "žive" revije i 37 prezentacija tokom hibridne "živo"-digitalne Nedelje mode u Milanu.

ХИБРИДНА НЕДЕЉА МОДЕ У МИЛАНУ: На отварњу Фенди, Прада и Долће и Габана (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP

Fendi, Dolće i Gabana i Blumarin su otvorili danas prvi dan prezentujući uglavnom modu za žene za naredno proleće i leto, preneo je AP.

"Poštujem ono što su drugi brendovi odlučili da urade, ali smatrali smo da moramo da napravimo reviju na pisti", rekao je Nikola Bronjano, koji je debitovao kao novi kreativni direktor Blumarina.

Tokom nedelje pridružiće im se Maks Mara, Salvatore Feragamo i Valentino, koji su se odlučili za Milano umesto Pariza, gde obično prikazuju svoje kolekcije zbog zabrinutosti oko putovanja vezanih za korona virus.

Đorđo Armani, Versaće i Prada, koja će prvi put predstaviti saradnju Mijuće Prade i Rafa Simonsa, odlučili su se za virtuelne revije.

Na "živim" revijama poštovana su stroga pravila, distanca je održavana i iza scene i na pisti, a modeli su nosili maske pre nego što su izlazili na pistu.

Neke modne kuće tražile su od prisutnih da se izjasne da nisu bili izloženi virusu u poslednje dve sedmice i da nemaju simptome.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju