PUŠTALA SRBINU ALBANSKE PESME: Manekenka Lorena Haliti provocirala taksi vozača u NJujorku, on se žalio njenoj agenciji

V.N.

06. 08. 2020. u 09:43

JOŠ se nije slegla prašina koju je podigla Dua Lipa provokativnim postovima punim mržnje na društvenim mrežama, a nova provokacija stiže iz Njujorka.

ПУШТАЛА СРБИНУ АЛБАНСКЕ ПЕСМЕ: Манекенка Лорена Халити провоцирала такси возача у Њујорку, он се жалио њеној агенцији

Foto Instagram/lorenahaliti

Naime, albanska manekenka Lorena Haliti se pohvalila na "Tviteru" kako je tokom vožnje "Uberom" (taksi koji se poziva preko aplikacije na mobilnom) srpskom vozaču puštala albanske pesme.

- Upravo sam srpskom vozaču puštala albansku muziku - tvitovala je Lorena 26. jula, uz smajlija sa anđeoskim oreolom.
Dva dana kasnije, srpski vozač je sa, džimejl naloga "prevod prokleti", poslao pismo njenim poslodavcima iz kompanije "Selekt model" i požalio se na direktnu provokaciju. Naveo je da je on obavljao svoj posao profesionalno i korektno, a ona mu je, prepoznavši po imenu i prezimenu da je Srbin, puštala albansku muziku, iako je odnos Srbije i Albanije osetljiva tema, da je u ratu izgubio oca, te da bi se ona sigurno žalila njegovoj kompaniji "Uber" da je bilo obrnuto. Kada je počelo da se zakuvava, "Uber" je 4. avgusta ugasio Lorenin nalog na njihovoj platformi, a ona im je poslala odgovor na "Tviteru":
- Neću više da ćutim. Vaš srpski vozač je podneo žalbu mom poslodavcu zato što sam slušala albansku muziku u toku vožnje. Nastavili ste da podržavate ksenofobiju i etničku diskriminaciju zabranjujući me bez ikakve istrage. Ovo je odvratno i nepodnošljivo.
Očekivano, stigli su joj komentari poput: "Zamislite da Nemac pušta nacističku muziku jevrejskom vozaču 'Ubera', ili Turčin tursku muziku šoferu iz Jermenije", "Zaslužila si"... Ona je, potom, tvitovala kako nije imala zlu nameru, a još manje je znala da je vozač Srbin, jer je tapkao prstima u ritmu muzike, pa tek kad je završila vožnju, naknadno je proverila njegovo ime i prezime.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!