ODLAZAK LEGENDE NOVIH FOSILA: Preminuo Rajko Dujmić

Novosti online

utorak, 04. 08. 2020. u 14:47

ОДЛАЗАК ЛЕГЕНДЕ НОВИХ ФОСИЛА: Преминуо Рајко Дујмић

Rajko Dujmić

Nakon saobraćajne nesreće u kojoj je zadobio teške povrede u Rijeci je umro legendarni kompozitor i muzičar Rajko Dujmić.

Pre nekoliko dana Dujmić je sa suprugom boravio u njihovoj vikendici u Gorskom kotaru, između Zagreba i Rijeke i otišao je u automobilu Volksvagen Tiguan u Delnice da kupi rođendanski dar supruzi. Zbog velike brzine Dujmić je u mestu Stari Laz izgubio kontrolu nad vozilom i pao u provaliju desetak metara duboko. Dobio je teške povrede glave i bio je priključen na respirator, ali je podlegao ozledama.

Dujmić je bio vođa grupe Novi Fosili, izuzetno popularne u bivšj Jugoslaviji, a njihovi se hitovi slušaju i danas. U vreme dok su svirali Novi fosili Dujmić je sa njima radio na albumima koji su prodani u više od 500.000 primeraka. Najpoznatiji hitovi koje je napisao su ”Plava košulja”, ”Tonka”, ”Ključ je ispod otirača”, ”Šuti moj đečače plavi” i mnogi drugi. U međuvremenu je napustio Fosile, pa je čak vodio spor smiju li koristiti to ime za grupu koja više ne deluje u istom sastavu.

Imao je problema i sa narkoticima i alkoholom, a zbog toga i zbog sumnji na porodično nasilje završio je i u zatvoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

grga

04.08.2020. 16:52

direktno iz gorskog kotara informacija za javnost: gosp.dujmic nije uleteo u provaliju, na jednoj vrlo blagoj i preglednoj krivini, u naselju stari laz, u smeru mrkoplja na usponu izleteo je iz krivine, udario u kameni rubnik i u sljivu. rubnik je polomio i slomio sljivu, nije pao u provaliju jer ga je zadrzalo grmlje i polomljena sljiva, vozilo je ostalo da visi na rubu puta, udario je glavom u sofersajbu, sto je vidljivo na snimkama vozila. krivina je blaga i pregledna i mora da je vozio veoma brzo, ali i da nije bio usredsredjen na cestu,a je li bio vezan?nazalost i neka pociva u miru!