"OSTANI SLOBODAN!" Velike reči kolega - Stali snažno uz Bikovića nakon izbacivanja iz serije (FOTO)

Novosti online

03. 02. 2024. u 19:10 >> 19:11

HAJKA koju je pokrenula Ukrajina protiv Miloša Bikovića dovela je do raskida ugovora srpskog glumca sa kompanijom HBO, iako je upravo bio izabran da igra u seriji „Beli lotos“.

ОСТАНИ СЛОБОДАН! Велике речи колега - Стали снажно уз Биковића након избацивања из серије (ФОТО)

Foto: ATA images

Ukrajincima su se u sramnoj hajci protiv srpskog glumca koji je označen kao "genocidan" pridružili i britanski mediji.

Biković se nakon što se pojavila informacija o izbacivanju iz serije oglasio na svojim društvenim mrežama zvaničnim saopštenjem o celom slučaju:

- Odrastao sam u zemlji razorenoj ratom. Kada sam imao 11 godina, dane i noći sam provodio u skloništu, dok je bombardovana moja zemlja i moj rodni grad. Takvu pustoš nikad nikome ne bih poželeo. Svakim danom je sve više sukoba svuda u celom svetu. Svaki od njih je različit. I svaki od njih je strašan. Voleo bih da svi oni prestanu i da pobedi princip ljubavi. Danas se protiv mene vodi ciljana kampanja, koja kroz spoljni uticaj stvara ozbiljan presedan, bacajući senku na suštinu umetničke slobode. Rezultat takvog narativa je trijumf besmisla i poraz umetnosti. Počastvovan sam što sam izbaran da budem deo "White Lotus"-a, TV serije koju veoma uvažavam, i uz kolege koje izuzetno poštujem. Ipak, moje učešće u njoj nije moguće iz razloga koji su van domena kulture, i ja se neću poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet. Želim da se zahvalim svima koji su bili uz mene, a mojim kolegama želim veliki uspeh u novoj sezoni. Uprkos svemu, ja i dalje verujem da umetnost leči i da može da ujedini čovečanstvo. Stoga će moja uverenja i moja posvećenost umetnosti ostati nepromenjeni - poručio je Miloš Biković.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miloš Biković (@bikovic)

Naš glumac je pored napada i na društvenim medijima, Tviteru i Instagramu, dobio podršku velikog broja domaćih ali i stranih kolega. Kolege su mu podršku upućivale preko svojih društvenih mreža, a među prvima se javio poznati reditelj Miloš Avramović sa kojim je Biković radio na projektu "Južni vetar". 

"Kao neko ko je odrastao na američkoj kinematografiji i pop kulturi, pitam se koji su dometi i granice "kansel" kulture. Gde počinje i gde se završava umetnička sloboda? Velika podrška za mog brata i prijatelja, ostani slobodan!" - poručio je između ostalog Avramović dodavši da je Biković izbačen zbog malicioznih i neutemeljenih izjava.

Foto: Printscreen/Instagram

Nizale su se rakcije podrške poznatih glumaca, umetnika, kolega sa klase... Nina Janković, Miodrag Radonjić i Jelisaveta Teodosić su samo neki od njih. 

Foto: Printscreen/Instagram

Foto printskrin Instagram

Много коментара подршке стигло је и испод његовог саопштења. 

Foto printskrin Instagram

Foto printskrin Instagram

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)