HVALA BOGU: Nedeljko Bilkić se vratio i pokazao da je i u devetoj deceniji u punoj snazi (FOTO/VIDEO)

Dušan Cakić

27. 11. 2023. u 23:20

VEĆ punih šest decenija Nedeljko Bilkić važi za jednog od najcenjenijih pevača na prostoru Balkana, za nekog ko je u bogatoj karijeri ostavio pregršt hitova za sva vremena, ali i za nekoga ko se uvek trudi da pomera granice.

ХВАЛА БОГУ: Недељко Билкић се вратио и показао да је и у деветој деценији у пуној снази (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Novosti

Jednu od njih upravo je pomerio večeras kada je promovisao svoj album "Hvala Bogu" i tako postao najstariji diskografski aktivni pevač na svetu.

Foto: Novosti

No, to što je u devetoj deceniji života nikako nije znak da je izgubio bilo šta od magije u glasu. Naprotiv, legendarni pevač je u novim pesmama, koje će zasigurno naći mesto uznjegove stare hitove koji su ušli u istoriju muzike, pokazao da je muzički i vokalno i dalje u punoj snazi, i da mladi i dalje imaju na koga da se ugledaju. 

Čitav događaj okupio je sam krem svih generacija domaće estradne scene pa su među onima koji su došli da premijerno čuju album bili i Leo Martin, Jasna Kočijašević, Slavko Banjac, Radiša Urošević, Miša Mijatović, Aleksandar Tirnanić, Neda Nikolić, Čeda Marković, Dejan Nedić Tejovac, Slavko Stefanović Slavkoni, Rule, Acko Nezirović, i mnogi drugi.

Najveću pažnju medija svakako je privukla upravo supruga domaćina Dušica Bilkić. Legendarna pevačica, naime, već više od decenije važi za nekoga ko se povukao iz javnosti, te je ovo bila jedinstvena prilika da je predstavnici medija vide, a opšti zaključak je da i njoj kao i Nedeljku godine predstavljaju samo broj.

Foto: Novosti

– Naravno da sam tu uz svog supruga kao što sam oduvek i bila. Čula sam album i srećna sam što i dalje postoje autori koji forsiraju kvalitet a ne samo trendove – rekla je vidno srećna Dušica. 

Foto: Novosti

U zvaničnom delu programa koji je vodila Dragana Katić, Bilkić se zahvalio svima koji su došli da ga podrže.

– Drago mi je što ovde vidim mnogo ljudi koje i poslovno i privatno cenim. Hvala i medijima na ovolikoj pažnji, mi smo pesmama dali svu ljubav i posvetili smo se svakoj kao da je singl. Naša želja je i da publika to prepozna i da zavoli ove, kao što je zavolela pesme „Krčma u planini“, „Tebi, majko, misli lete“, „Most do moga zavičaja“ i mnoge druge– rekao je Bilkić da bi potom i uživo zapevao nove pesme ali i stare hitove u pratnji istaknutog umetnika Aleksandra Sofronijevića, koji stoji kao producent iza pesama a čija kuća „AS studioton“ je objavila album.

– Naša čast je da nam poverenje daju legende poput gospodina Bilkića. Mi smo još mala kuća, ali imamo velike želje i ambiciju da vratimo kvalitet na muzičku scenu i to upravo pokazujemo kroz ovaj ali i sve druge projekte koje smo radili ili pripremamo– rekao je Sofronijević koji je sa Bilkićem uz podršku orkestra razgalio sve pristune.

Foto: Novosti

Kompletan intervju sa Nedeljkom, kao i atmosferu sa promocije, pogledajte u videu ispod:

U nastavku poslušajte i pogledajte pesmu "Hvala Bogu" sa Nedeljkovog istoimenog novog albuma.

 

BONUS VIDEO:

"NOVOSTI" INTERVJU: Aca Regina otkrio sve o saradnji sa Filharmonijom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!