DEPARDJE - NIKOGA NISAM SILOVAO: Javno pismo čuvenog francuskog glumca kojim opovrgava optužbe

Prvi put od kako je pre gotovo tri godine protiv njega pokrenuta tužba za silovanje, oglasio se čuveni francuski glumac Žerar Depardje (74) koji je u otvorenom pismu preko "Figaroa" poricao optužbe i isticao svoju nevinost.

ДЕПАРДЈЕ - НИКОГА НИСАМ СИЛОВАО: Јавно писмо чувеног француског глумца којим оповргава оптужбе

Žerar Depardje, Foto EPA

- Nikada, ali nikada nisam iskoristio bilo koju ženu – poručio je Depardje.

Slavnog glumca optužila je njegova mlađa i mnogo manje poznata koleginica Šarlot Arnu (27), tvrdnjom da ju je silovao u avgustu 2018. godine. Ona je, između ostalog, javno svedočila pred kamerama gledane informativne televizije u maju ove godine.

- Ne mogu više da pristanem na ono što čujem i čitam o sebi poslednjih meseci – istakao je glumac.

Rekao je da je mislio da mu je svejedno šta pričaju i govore, ali se ispostavilo da nije tako. Onemogućen je i da održava svoje pozorišne nastupe u kojima interpretira pevačicu Barbaru, a koje često prekidaju feministkinje.

- Videti, koncert za koncertom, ekstremiste, bez pogleda, kako mašu klevetničkim porukama, prljajući, vandalizujući, prekidajući vrištanjem pesme Barbare, ove izrazito feminističke žene, znači ponovo je sahraniti – napisao je Depardje.

Dao je i svoju verziju događaja:

- U moju kuću je prvi put došla žena, laganim hodom, svojom voljom ušavši u sobu. Sada kaže da je tamo silovana. Vratila se drugi put. Među nama nikada nije bilo ni prinude, ni nasilja, ni protesta.

NIJE SMIRIO FEMINISTKINjE

Feministkinje smatraju da je Depardjeovo pismo deplasirano i da se "ne govori ako nema šta da se kaže". Depardje je optužen i da je silovao jednu asistentkinju 2015. godine, ali ona nije podnela tužbu.

Rekao je i da je želela da sa njim peva pesme Barbare, ali da je on to odbio, posle čega je podnela tužbu.

Njena verzija je, međutim, posve drugačija. Kaže da se sve odigravalo na njegovu incijativu, a da je drugi put došla da mu skrene pažnju šta se dogodilo prvi put.

- Ako sam, misleći da intenzivno živim u sadašnjosti, nekoga povredio ili šokirao, nikada nisam pomislio da učinim zlo. Nisam ni silovatelj, ni predator – zaključio je Depardje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA GLEDA I NE VERUJE: Rafael Nadal je ovo uradio u Španiji i ruski mediji su zbog toga počeli da krše zakon