GITARIJADA U ZAJEČARU: Poznati finalisti (FOTO)

S. M. JOVANOVIĆ

26. 08. 2023. u 17:20

ODLUKOM stručnog žirija za titulu najboljeg benda 56. Gitarijade u Zaječaru nadmetaće se pet rok sastava.

ГИТАРИЈАДА У ЗАЈЕЧАРУ: Познати финалисти (ФОТО)

Foto: Igor Mitrović

„MK & Saso mange“ i „Charna“ iz Banjaluke,  „Promonael“  iz Bačkog Petrovca, „David i Golijati“ iz Beograda i „Echo spiritus“ iz Novog Sada, finalisti su 56. Gitarijade u Zaječaru. Oni će se večeras nadmetati za titulu najboljeg benda najstarijeg rok festivala u zemlji. Svoja mišljenja daće i stručni žiri i publika. I najboljem vokalu ovog rok festivala biće uručena nagrada koja nosi ime utemeljivača Gitarijade, Momčila Moše Radenkovića.

Publika je druge festivalske večeri, uživala u nastupima vranjskog sastava „Cardinal Point“, koji je krajem prošle godine pobedio na BARF festivalu, ali i „Generacije 5“ koja se još jednom upisala u istoriju zaječarske Gitarijade.

- Gajim tople, prijateljske i srdačne odnose sa Gitarijadom. Volim da dođem, jer Gitarijadu i Zaječar doživljavam kao svoje mesto, gde uživam u muzici, u publici, u hrani, u gostoprimstvu. To je za mene Zaječar. Podržavamo sve napore da se rokenrol svira – kazao je Dragoljub Ilić, iz „Generacije 5“.

Sa svojim bendom nastupio je i rokonačelnik 56. Gitarijade u Zaječaru Marko Mendoza, bas gitarista grupa: „Whitesnake“, „Soul SirkUS“, „Lynch Mob“, „The Dead Daisies“, „Thin Lizzy“.

-Moji utisci su da je festival divan, počev od bine, organizacije, susreta sa gradonačelnikom do prilike da sviramo pred novom publikom u novoj zemlji. Sve je predivno. Ovo je početak jednog dugog prijateljstva i voleo bih da se vratim u Zaječar čim pre- rekao je novinarima Mendoza.

Drugi festivalski rok dan na Kraljevici završen je nastupom „Smak plusa“, legitimnih naslednika kultnog „Smaka“.

Večeras je, uz proglašenje pobednika 56. Gitarijade u Zaječaru najavljen i nastup grupa „Osvajači“, „Neverne bebe“ i „Mortal Kombat“, kao i koncert dr Neleta Karajlića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024