DRAGANA, KRISTINA, JELENA I VINKA Voditeljke Sabora narodne muzike Srbije 2023

Novosti onlajn

21. 04. 2023. u 20:40

Kroz tri večeri programa petog izdanja festivala, koji ćemo pratiti 25, 26. i 27. aprila od 21 sat na RTS- u, vodiće nas voditeljski tim TV lica RTS- a: Dragana Kosjerina, Kristina Radenković, Jelena Simić i Vinka Marinović.

ДРАГАНА, КРИСТИНА, ЈЕЛЕНА И ВИНКА Водитељке Сабора народне музике Србије 2023

Foto: RTS

Iako već iskusne i dokazane kao vrsni medijski profesionalci, četiri lepotice i omiljena TV lica nacije, izuzetno se raduju novom profesionalnom zadatku a još više- timskom radu, kako na glavnoj festivalskoj bini tako i u „Grin rumu“ Sabora narodne muzike Srbije 2023.

Kroz program, koji će se odvijati na izvođačkoj bini Sabora 2023 u RTS- ovom Studiju 8, vodiće nas Dragana Kosjerina i Kristina Radenković.

Foto: RTS

„Uvek se posebno radujem projektima na kojima sarđujem sa bliskim koleginicama, koje su mi kroz godine postale i prijateljice. Tada, uz poslovni izazov, obavezno ide i dobra energija i poseban radni elan.“, poverava Dragana Kosjerina i dodaje:

- Raduje me što će se i ove godine na Sabory čuti nove pesme, komponovane u duhu najbolje tradicije naše stare narodne muzike. Spremili smo i bogat revijalni program i pozivamo vas da pratite sve tri večeri Sabora 2023- u utorak, sredu i četvrtak od 21 sat. Vidimo se već u utorak uveče a osim na televiziji (RTS1), festival možete na pratiti na internetu- putem RTS Planete ali i kao „lajv strim“, na našem Jutjub kanalu „RTS Najlepše narodne pesme“, a finale će prenositi i Prvi program Radio Beograda.

Foto: Vladimir Šabanović

Kristina Radenković takođe poverava da joj je prva pomisao na novi zadatak- radost: „Baš se radujem što ćemo tu dobru energiju, koju nas četiri inače delimo i imamo u svakodnevnom radu na prethodnim projektima RTS-a, konačno pokazati i na sceni, rame uz rame- u istom projektu. Jelena i Vinka su uvek tu uz nas na svim projektima ali su bile na različitim zadacima, a sada ćemo biti u prilici da zajedno vodimo publiku kroz tri festivalske večeri. Jedva čekam da festival počne! Pratite Sabor narodne muzike Srbije 2023 a mi ćemo se potruditi da uživate u programu koji je za vas pripremio tim RTS- a.“

Foto: RTS

Ovaj televizijski zadatak je novi izazov za Vinku Marinović, koja će sa koleginicom Jelenom Simić tokom tri večeri razgovarati sa takmičarima i učesnicima Sabora narodne muzike Srbije 2023:

- Radujem se radu u ovom našem četvoročlanom ženskom timu i prilici da sa iskusnim koleginicama radim nešto potpuno novo - muzički šou program, čija je tematika negovanje i afirmisanje nove narodne muzike, stvarane u duhu tradicije. Novi izazov će sigurno biti i lepo iskustvo jer znam da ću raditi sa odličnom ekipom vrsnih profesionalaca RTS- a. Sa koleginicom Jelenom, pozdraviću vas iz „Grin ruma“ i potrudićemo se da prenesemo atmosferu takmičenja, naročito uoči glasanja i proglašenja pobednika. Iz svakog polufinala, Stručni žiri Sabora 2023 odabraće po 8 finalista i 27. aprila će se za nagrade Sabora 2023 u velikom finalu nadmetati 16 kompozicija. Nova narodna muzika, lepa scenografija, spektakularni gosti-velike muzičke zvezde u revijalnom programu- sve to naši gledaoci mogu očekivati na “Saboru narodne muzike Srbije 2023”, zato nas gledajte.

Foto: Živana Domazet

Jelena Simić ističe da izuzetno ceni ovaj projekat RTS-a i SEMUS-a jer se radi o nacionalnom festivalu na kome se afirmišu autori nove narodne muzike, komponovane u duhu tradicije, čime se neguje očuvanje naše baštine i kulture.

- Sve tri večeri Sabora emitovaćemo u direktnom prenosu na RTS1 u utorak, sredu i četvrtak uveče, a impresivno je i što se sve numere izvode uživo sa orkestrom, te je odmah jasno da su na bini festivala Sabor narodne muzike Srbije samo najbolji od najboljih- i kompozitori i pevači i muzičari. I bez obzira na laureate nagrada, i nakon ovog izdanja Sabora, dobićemo još 32 kompozicije nove narodne muzike što je još jedan doprinos ovog projekta RTS-a i SEMUS-a.“ rekla je Jelena Simić ovim povodom i dodala: 

„ Tokom festivala ću razgovarati sa takmičarima i potrudiću se da se u „Grin rumu“ opuste i dobro zabave. Kao i moje tri koleginice, takođe se veoma radujem što ću deliti scenu sa Draganom, Kristinom i Vinkom i što već sada znam da će auditorijum uživati i uz ovaj program RTS-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024