KATARINA RADIVOJEVIĆ DRŽI DO TRADICIJE: Glumica zaigrala užičko kolo usred NJujorka (VIDEO)

Novosti online

18. 04. 2023. u 15:51

GLUMICA Katarina Radivojević vaskršnje praznike provodi u Americi, što je ne sprečava da ispoštuje tradiciju i pravoslavne običaje ispred crkve "Svetog Save" usred Njujorka, u kojoj se ove godine prvi put održala vaskršnja liturgija nakon incidenta.

КАТАРИНА РАДИВОЈЕВИЋ ДРЖИ ДО ТРАДИЦИЈЕ: Глумица заиграла ужичко коло усред Њујорка (ВИДЕО)

Foto: N. Skenderija

Kako prenosi Srbija danas, u Americi živi mnoštvo pravoslavaca koji su se na najradaosniji hrišćanski praznik, Vaskrs, okupili ispred crkve, pa zaigrali užičko kolo, čemu se pridružila i poznata glumica.

Nakon što je svetinja 2016. godine izgorela u požaru, ovo je prva vaskršnja liturgija na tom mestu. Pravoslavci su tim povodom zaigrali tradicionalno kolo, što je tamošnjim meštanima bila prava atrakcija, te su ih zadivljeno gledali.

"Bravo, braćo i sestre", "Bravo, devojke, juhuu", bili su samo neki od komentara uz video.

- Ovogodišnji Vaskrs za Srbe u Njujorku posebno je radostan jer su dočekali da prisustvuju prvoj uskršnjoj službi posle sedam godina od tragičnog požara u kom je crkva izgorela na Vaskrs 2016. godine - rekao je nakon službe protojerej stavrofor Živojin Jakovljević, starešina tog Sabornog hrama za Tanjug.

Prvu liturgiju nakon incidenta održao je patrijarh Porfirije ove godine 5. februara.

Detaljnije pogledajte u videu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

GRČKA NAUČNICA O OTVARANJU HRISTOVOG GROBA: Oko tog mesta vlada jaka energija - instrumenti su nam se isključili (VIDEO)