HARI STAJLS IMA NAJBOLJI ALBUM: U Los Anđelesu po 65. put dodeljene nagrade Gremi, Bijonse ponovo izmakao trofej koji priželjkuje

V. M. P.

07. 02. 2023. u 08:35

AMERIČKA pop zvezda Bijonse (41) trijumfovala je na 65. ceremoniji dodele muzičkih nagrada Gremi, u noći između nedelje i ponedeljka, u "Kripto.kom areni" (Crypto.vom)u Los Anđelesu, osvojivši četiri trofeja u obliku gramofona.

ХАРИ СТАЈЛС ИМА НАЈБОЉИ АЛБУМ: У Лос Анђелесу по 65. пут додељене награде Греми, Бијонсе поново измакао трофеј који прижељкује

Foto AP

Njen album "Renesansa" proglašen je za najbolji dens/elektronski album, njena pesma Break my soul je najbolji dens/elektronski zapis, Plastic off the Sofa je najbolje tradicionalno arenbi izvođenje, dok je za najbolju arenbi numeru izabrana Cuff It. Sa ukupno osvojena 32 Gremija, Bijonse je oborila rekord koji je sa 31 trofejom držao pokojni dirigent klasične muzike Džordž Šolti. Ali, uprkos tome što je rekorderka sa najviše osvojenih Gremija, Bijonse nikada nije osvojila nagradu za najbolji album, a ovoga puta izgubila je od britanskog pevača Harija Stajlsa (29) čiji je album Harry's House proglašen za najbolji.

- Pokušavam da ne budem previše emotivna, pokušavam da samo budem u ovoj noći.

Zahvaljujem se na podršci suprugu Džeju Ziju, deci i "kvir" zajednici za njihovu ljubav i zato što su izmislili žanr - rekla je Bijonse, koja zbog saobraćajne gužve nije stigla na vreme, pa se nije pojavila na bini da primi prvi Gremi.

Hari Stajls, bivši član dečačkog benda "Uan direkšen", kući se vratio sa tri Gremija, osim za album godine, Harry's House je proglašen i za najbolji pop vokalni i najbolje produciran album.

- U noćima kao što je ova, važno za sve nas je da se setimo da ne postoji takva stvar kao što je najbolji u muzici. Mislim da niko u studiju ne donosi odluke kako bi dobili ovo - izjavio je Stajls, koji je na svečanosti izveo svoj hit As It Was.

Veteranka bluza, folka i kantrija Boni Rajt takođe je osvojila tri priznanja, za pesmu godine i najbolju američku pesmu o korenima Just Like That, kao i za najbolje amerikana izvođenje pesme Made Up Mind, a Gremi joj je uručila prva dama SAD Džil Bajden, koja je bila jedna od voditeljki ceremonije. Po tri Gremija osvojili su reper Kendrik Lamar (najbolje rep izvođenje, najbolja rep pesma The Heart Part 5 i najbolji rep album Mr. Morale & the Big Steppers) i kantautorka Brendi Karlajl (rok pesma i najbolje rok izvođenje Broken Horses i najbolji amerikana album In These Silent Days). Brendi je prva, sočnim poljupcem u usta, čestitala njena supruga Ketrin Šepard, sa kojom je u braku od 2012. godine.

Reperka Lizo osvojila je nagradu za snimak godine (About Damn Time), dok je britanska zvezda Adel morala da se zadovolji Gremijem za najbolji pop solo nastup (Easy On Me).

Najbolja nova umetnica je američka pevačica Samara Džoj, Gremija za najbolji rok album dobio je frontmen "Blek sabata" Ozi Ozborn za Patient No 9, dok je za najbolji metal performans, Degradation Rules sa Tonijem Ajomije, takođe dobio Gremi. Kako je Ozi zbog narušenog zdravlja bio sprečen da ih preuzme, nagrade su umesto njega primili producent Endru Vat i basista "Metalike" Robert Truhiljo. Legendarni kantautor Vili Nelson osvojio je priznanje za najbolji kantri album Beatuiful Time, pop zvezda Tejlor Svift uzela je Gremi za najbolji spot All Too Well, najbolji album urbane muzike Un Verano Sin Ti ima reper Bed Bani, dok je Higher Majkla Bublea proglašen za najbolji tradicionalni pop vokalni album.

Glumica Vajola Dejvis osvojila je Gremi za audio verziju svoje autobiografije Finding Me i ušla u istoriju kao 18. osoba na planeti sa titulom EGOT, što znači da je dobila sve četiri najvažnije nagrade u šou-biznisu - Emi, Gremi, Oskar i Toni. Pre nje to je pošlo za rukom Odri Hepbern, Melu Bruksu, Vupi Goldberg, Endruu Lojdu Veberu, Džonu Ledžendu, Dženifer Hadson...

- Napisala sam ovu knjigu u čast šestogodišnje Vajole - rekla je Dejvisova na ceremoniji.

- Odala sam počast njenom životu, njenoj radosti, traumi, svemu. I to je, jednostavno, bilo takvo putovanje, jednostavno sam EGOT!

Bijonse, Foto AP

LIPOSUKCIJA I ROBOT USISIVAČ

SA 65. dodele najvažnijih muzičkih nagrada u šou-biznisu, niko se kući nije vratio praznih ruku, jer je bilo spremljeno čak 145 poklon torbi, u vrednosti od 8,7 miliona dolara. U svakoj torbi bilo je 50 predmeta, ukupne vrednosti od čak 60.000 dolara, a dobili su ih svi nominovani, voditelji, izvođači i glavni ljudi Gremija. U luksuznim torbama namenjenim holivudskoj eliti, najskuplja je bila kartica od 10.000 dolara za tretmane liposukcije i podmlađivanja. Tu su bila i dečja kolica Bugaboo Fox 3 koja koštaju više od 1.200 dolara, sunčane naočare sa rotirajućim šarkama od 360 stepeni, proizvodi za negu kože od 515 dolara, robot usisivač od 500 dolara, glava tuša od 325 dolara...

Foto AP

MADONU NISU PREPOZNALI

POP kraljica Madona (64) šokirala je publiku kada se na dodeli Gremija pojavila u ulozi prezenterke, najavljujući Sema Smita i Kim Petras dok su se spremali da otpevaju svoj hit Unholy, koji se okitio nagradom za najbolji nastup pop dua/grupe. Sedmostruka dobitnica Gremija poslala je poruku svim malim buntovnicima da njihova "neustrašivost ne prolazi nezapaženo", ali je pažnju prisutnih privuklo njeno lice. "Tviter" se usijao, a fanovi su komentarisali: "Madona izgleda osveženo", "Madona ne liči baš na Madonu", "Morala bi da prestane sa plastičnom hirurgijom i prihvati proces starenja, u ovom trenutku je neprepoznatljiva", "Šta je uradila od sebe"...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili