EUTANAZIJA UŽIVO U MODNOJ LEPOTI: Kanadska kuća odeće "Simons" zloupotrebljava smrt u novom trominutnom promo-filmu

K. LALIĆ-SPIRKOVIĆ

01. 12. 2022. u 05:00

PRVO "Balensijaga", gde je seks sa decom "šik", mada "malo sado-mazo upakovan", a sada kanadska modna kompanija "Simons" drma globalne modne piste trominutnim promo-filmom "Sve je lepota" o planiranom, asistiranom samoubistvu Dženifer Heč?!

ЕУТАНАЗИЈА УЖИВО У МОДНОЈ ЛЕПОТИ: Канадска кућа одеће Симонс злоупотребљава смрт у новом троминутном промо-филму

Foto Jutjub printskrin/La Maison Simons

U filmu žena, koja u poslednjim danima života na sebi ima odevne predmete kanadskih dizajnera, poručuje: "Eutanazija je lepa ako ste obučeni kod 'Simonsa'."

U međuvremenu, Kanadska radiodifuzna korporacija je potvrdila da je "37-godišnjakinja umrla 23. oktobra koristivši medicinsku pomoć pri umiranju, jer nije mogla da se nosi sa svojom dijagnozom Elers-Danlos sindroma, naslednim poremećajem sinteze kolagena, nepoznatog uzroka.

Cela ova bizarna, ali i tragična priča o modi i smrti navodno je trebalo da gradi "ljudske veze" i odražava "vrednosti", saopštili su prodavci mode.

- Čak i sada, dok tražim pomoć da okončam svoj život, ima toliko lepote - pripoveda Hečova u videu prodavca odeće.

Izvršni direktor modnog brenda Peter Simons otišao je preko svake granice kada je naveo šta ih je inspirisalo da hodaju po ivici zakona, etike, života i smrti:

- Naučene lekcije i teškoće izazvane pandemijom korone. Stvarno smo osetili, posle svega kroz šta smo prošli u poslednje dve godine, potrebu da uradimo projekat koji je manje komercijalno orijentisan, a više fokusiran na inspiraciju i vrednosti koje su nam drage.

Foto Jutjub printskrin/La Maison Simons

Autor revije Ameriken konzervativs Rod Drir ocenjuje da se ovakvi moralni sunovrati civilizaciji nisu događali ni u kasnom periodu Rimskog carstva.

- Kultura koja veliča smrt, kakva je ova naša, izgubila je svoju kolektivnu volju da živi.

Neće preživeti - zaključuje Drir.

U međuvremenu, mnogi gledaoci su oglas nazvali "besmislenim", uz upozorenja da će taj metod kanadske vlasti nametnuti ljudima koji su previše siromašni da plate svoje medicinske račune.

Foto Jutjub printskrin/La Maison Simons

Kontroverza u vezi sa propisima o eutanaziji u toj zemlji eskalirala je 2021. godine, kada je Kanada usvojila nacrt zakona C-7, unoseći nekoliko ključnih izmena u zahteve procedure. Novi zakon je izbrisao zaštitnu meru koja je propisivala da ljudi koji traže asistirano samoubistvo imaju terminalnu bolest. Od sledeće godine, Kanada će dozvoliti i pojedincima koji pate od mentalnih bolesti da traže eutanaziju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri