MNOGO PUTA SAM PADALA I USTAJALA: Ceca Ražnatović, za "Novosti", o rijalitiju, novim pesmama, deci, vaspitanju...

Vesna PANTELIĆ

16. 10. 2022. u 20:00

ODAVNO je Svetlana Ražnatović postala najveća srpska folk zvezda. Publika hrli na njene koncerte i peva njene hitove. O Cecinom životu se sve zna. Ili bar onoliko koliko ona dozvoljava.

МНОГО ПУТА САМ ПАДАЛА И УСТАЈАЛА: Цеца Ражнатовић, за Новости, о ријалитију, новим песмама, деци, васпитању...

Foto Profimedia

Zato je mnoge zbunila vest o njenom rijalitiju "Ceca šou", čija prva sezona nosi naziv "Ceca i deca". Emitovane su tek dve epizode, no interesuje nas da li je Ražnatovićeva zadovoljna dosadašnjim reakcijama. Na pitanje zbog čega je odlučila da snima rijaliti, Ceca za "Novosti" odgovara:

- Veoma sam zadovoljna jer je gledanost već na početku pokazala da smo odličan posao uradili. Ovo je jedinstvena prilika da, pre svega mojoj publici, a potom i drugim ljudima, pokažem kako izgleda naš život. Sa druge strane, društvene mreže su donele to da možete sve da vidite šta se dešava u nečijem domu. Međutim, meni se ova forma igrano-dokumentarnog programa i te kako dopada jer prikazuje jednu realnost. Biće veoma zanimljivo, jer ima mnogo tema iz mog života koji nikada nisu predstavljene u javnosti.

Premijerno, u prvoj epizodi Ceca je u etar pustila i delić pesme koja će se, možda, naći na njenom novom albumu. Publika ga dugo čeka i zanima je dokle se stiglo u realizaciji.

Pitamo je koliko joj u tom procesu nedostaje pokojna Marina Tucaković, koja je Cecu znala u dušu i umela verno i efektno da u nekoliko minuta, koliko pesma dozvoljava, sve njene radosti i tuge pretoči u nekoliko strofa i refren.

- Više puta sam ponovila da je to što nema Marine za mene veliki hendikep - naglašava Ceca.

- Izgubila sam glavnog igrača u svom timu. Dešavalo mi se u životu da sam mnogo puta padala i da sam se ponovo dizala, verujem da će biti tako i sada. Slušam, skupljam i tragam za pesmama, a na kraju ću one najbolje snimiti. Vi melodiju možete da nađete, ali tekst kakav ja želim, teško.

Ceca sa ćerkom Anastasijom, Foto ATA Images

Američka starleta Kim Kardašijan se proslavila i bogatstvo stekla upravo zahvaljujući porodičnom rijalitiju "U korak sa Kardašijanima". Srpska verzija "Adaktarovi", koja se emituje na ružičastoj televiziji, nije se, međutim, previše dopala gledaocima, koji kažu da su članovi te porodice loši glumci, da nema spontanosti, prirodnosti... Da li je Ceca gledala Kardašijane i kakvo je njeno mišljenje o njihovom rijalitiju?

- Gledam mnogo toga na malim ekranima - kaže Ražnatovićeva.

- U zavisnosti od toga gde se nalazim i koliko imam vremena da mogu da provedem pored televizora, ili nekog drugog uređaja gde se emituje program, od filmova, preko serija i nekih dokumentarnih emisija.

Cecina kuća kraj stadiona Crvene zvezde uvek je puna dece. Što njene, što sestre Lidije.

Pevačica je pre dve godine postala baka, kada joj je sin Veljko podario unuka Željka, a za šest meseci stiže joj i drugi unuk Krstan. Naš narod kaže da se unuče najviše voli.

Kakva su Cecina iskustva? Da li se potpuno isto ponaša prema unuku Željku, kao što se ophodila prema njegovom ocu Veljku i tetki Anastasiji kada su oni bili mali...

- Meni je Željko centar sveta - iskrena je Ceca.

- Kada je kod mene, sve može i nas dvoje se kao dva veoma dobra drugara dogovorimo za tili čas. Od toga da li ćemo da gledamo filmove, do toga da se igramo u njegovoj sobi. Veselo je dete i Bogu hvala odrasta u jednoj velikoj porodici. Lidijini blizanci Petar i Ilija ga obožavaju i oni su svakodnevno sa njim.

Sina i ćerku Ceca je vaspitala da budu časni, pošteni, da cene porodicu kao stožer svega. Koliko je danas, u sunovratu svih vrednosti, teško vaspitavati decu? Misli li pevačica da je teže njenom sinu ili smatra da je njoj bilo teže, naročito što su njena deca rano ostala bez oca.

- Svako vreme nosi svoju težinu - odgovara nam.

- Jednostavano, određena pravila ponašanja moraju da se detetu predstave od malih nogu i da ono iste te postulate kroz godine poštuje. Naravno da je važno da roditelji i sama porodica ukazuju detetu na greške. Trudim se, verujem da ćemo uspeti. Gledajte, danas ništa nije lako uraditi, za sve što hoćete da ispadne kvalitetno i dobro, potrebno je vreme. Preko noći ne može da se napravi kvalitet.

Ceca je ove godine održala mnogo koncerata, ali i nastupa na romskim svadbama. Da li razmišlja o Novoj godini i da li će je dočekati radno ili paradno - pitanje je koje interesuje Cecinu vernu publiku.

- Najverovatnije radno, što me posebno raduje jer volim kada pevam za Nove godine - veli Ražnatovićeva.

- Ta energija koju vam daje publika je uvek nešto posebno. Za sada imam nekoliko ponuda, te ću u narednim nedeljama odlučiti koju ću prihvatiti i o tome blagovremeno obavestiti publiku.

VELIKO BRAVO ZA "NOVOSTI"

PITAMO Cecu da li su se "Večernje novosti" čitale u kući Veličkovića, a onda i Ražnatovića i šta bi nam poželela za 69. rođendan.

- O da, čitale su se - odgovara nam srpska folk zvezda. - I to svaki dan. Sada nemam toliko prilika da čitam novine, već sve što objavite čitam preko vašeg portala. Mislim da ste zadržali veoma dobru crtu kada je objektivnost u pitanju, a pored toga uspeli ste da pomognete mnogima u vašim humanitarnim akcijama. Jedno veliko bravo za "Novosti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (1)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost