VRATIO SE U RODNI GRAD: Otkriven spomenik Šabanu Šauliću u Šapcu (FOTO/VIDEO)

V. Mitrić

06. 09. 2022. u 12:16

ŠABAN se ovim spomen-obeležjem vraća u svoj grad, u vreme svojih početaka. U grad koji je svim srcem voleo i na koji je bio ponosan - poručila je Gordana Šaulić, supruga pokojnog „kralja narodne muzike“, zahvalivši se svima koji su doprineli da zasluženo njen muž dobije ovaj lepi beleg na početku Mačvanske ulice, kod stare Autobuske stanice, nedaleko od njegove rodne kuće.

ВРАТИО СЕ У РОДНИ ГРАД: Откривен споменик Шабану Шаулићу у Шапцу (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: V. Mitrić

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, koji je sa Šabanovom udovicom otkrio spomen-znamenje, kazao je da je „Šabac bio i ostao ponosan na Šabana, velikog umetnika, zvezdu na muzičkom prostoru, ne samo nekadašnje SFRJ i Srbije, čije su pesme bile drage i onima koji nisu bili skloni toj vrsti muzike“.

- Imao je neku posebnu emociju, uz prelep glas, po čemu je ljudima „ulazio u dušu“, a pevao je, narodski rečeno, od srca i svim srcem i snagom svojom - kazao je Pajić. - Šaban je jedan od najznamenitijih Šapčana i zaslužio je ovakvo spomen-obeležje o čijem smo se podizanju mi iz lokalne vlasti sa Gocom i njenim najmilijim lako dogovorili. I današnji dan svedoči radost svih Šapčana što je, na neki način, Šaban opet sa nama, ne samo sa pesmom.

Zane Šaulić, Šabanov rođak iz Loznice, koji je i rođak Sinana Sakića, kaže da je velika radost i u Loznici, gde je Šaban u mladosti boravio često, a jedno vreme igrao fudbal u ovdašnjem „Poletu“. Po njegovim rečima, Šaban je bio i ostao, ne samo kralj narodne muzike, „već ljudina za pamćenje“.

- Raduje se, siguran sam, danas i Šaban i njegovi divni roditelji i drugi preci, koji su verovali svim srcem u njega - kaže Šaulić.

Uz Šabanove pesme, od „Dva goluba bela“ do „Srce moj deli se na dvoje“ pa redom. Na svečanosti je bila, pored supruge, Šabanova ćerka Ilda, mnoge kolege sa estrade, mnoštvo Šapčana i stanovnika okolnih mesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)