KONCERT U PAKRACU NA POZIV EPISKOPA: Stiven Braun stiže u Vladičanski dvor

V. N.

25. 05. 2022. u 16:57

JOVAN Ćulibrk, pakračko-slavonski episkop Srpske pravoslavne crkve ugovorio je nastup Stivena Brauna 31. maja u Pakracu.

КОНЦЕРТ У ПАКРАЦУ НА ПОЗИВ ЕПИСКОПА: Стивен Браун стиже у Владичански двор

Foto A. Stevanović / N. Skenderija

Osnivač eksperimentalne post pank grupe Tuxedomoon iz San Franciska nastupiće u Vladičanskom dvoru na poziv Ćulibrka, nekadašnjeg muzičkog kritičara i velikog poštovaoca ovog benda.

Na pitanje kako je uspeo da nagovori Brauna da gostuje u Pakracu, Ćulibrk je otkrio da je u tome najveću ulogu odigrao Dragan Ambrozić, sa kojim je dugogodišnji prijatelj.

- Ako sam dobro razumeo Dragana, Stiven Braun je odlučio da u sklopu svoje evropske turneje održi svega nekoliko koncerata u ovim krajevima, i to u Rijeci, Beogradu i Pakracu. Svakako da je saznanje o ogromnom kulturnom značaju i istoriji Vladičanskog dvora u Pakracu odigralo posebnu ulogu - rekao je episkop i dodao da pripremaju čitavu seriju muzičkih i drugih događaja na istom mestu, ali da još neće da otkrivaju imena gostiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TUŽILAŠTVO NAREDILO OBDUKCIJU TELA BIVŠE VODITELJKE PINKA