OTPEVAO HIMNU KRAJIŠNIKA: Danas sahrana pevača Jovice Pupovca

V. N.

19. 01. 2022. u 09:24

DANAS će na Novom bežanijskom groblju u Beogradu biti sahranjen poznati pevač krajiških pesama i prvi glas krajiške grupe "Tromeđa No1", Jovica Pupovac (na slici u sredini), koji je preminuo u jednoj beogradskoj bolnici posle kratke i teške bolesti.

ОТПЕВАО ХИМНУ КРАЈИШНИКА: Данас сахрана певача Јовице Пуповца

Foto Privatna arhiva

Pupovac je davne 1988. sa tadašnjom pevačkom grupom "Tromeđa" snimio čuveni krajiški hit "Nema raja bez rodnog kraja", na tekst Baje Malog Knindže, koji je posle zloglasne "Oluje" 1995. postao svojevrsna himna Krajišnika. Mnogi misle da je tu pesmu snimio pokojni Bora Drljača, ali on je "Nema raja" samo presnimio.

- Jovica se nikada nije hvalio i busao u prsa da je to njegova pesma - kaže, za "Novosti", Mile Sovilj, organizator čuvene "Krajiške večeri" u Novom Sadu i mnogih krajiških okupljanja.

- Živeo je tiho i mirno, bez afera i skandala, i tako je i otišao na onaj drugi, kažu mnogi, bolji i pravedniji svet. Ostaće upamćen i po pesmama "Od Benkovca do Beograda", "Oj, tromeđo", "Siktala je kao singerica"...

Pupovac je rođen 1961. u Zelengradu u Severnoj Dalmaciji, a u Srbiju je došao 1995, u nepreglednoj izbegličkoj koloni posle "Oluje".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)