TO JE NAJBOLJI BEND ZA KOJI NIKO NIJE ČUO: Grupa OPS Bode Ninkovića predstavila, posle 44 godine, prvi album

M. Ćunković

29. 11. 2021. u 23:15

SAMOSTALNA zanatska muzičko-delikatesna radionica, kako sami sebe opisuju, OPS, objavila je, posle čak 44 godine od nastanka, debi album "Mala prodavnica delikatesa" ("Multimedija mjuzik") i predstavila ga danas u beogradskoj "Kombank dvorani".

ТО ЈЕ НАЈБОЉИ БЕНД ЗА КОЈИ НИКО НИЈЕ ЧУО: Група ОПС Боде Нинковића представила, после 44 године, први албум

Foto V. Danilov

Specifičnost grupe, koju opisuju kao "najbolji eks-ju rok bend za koji niko nije čuo", jeste da ga predvodi poznati glumac Slobodan Boda Ninković, koji je kompozitor, koautor nekoliko tekstova i glavni pevač. OPS čine i suosnivač benda, tekstopisac, vokal i kreator scenskog nastupa Jovica Tišma Jocko, gitarista Dragoljub Martić Braca, klavijaturista Miodrag Nadaškić Nale, basista Zoran Lazarević Zoća i bubnjar Lazar Pantić.

Na albumu je 10 "delikatesnih ljubavnih pesama zaustavljenih u razvoju, nadograđenih iskustvom, i životnim i muzičkim, sa potpuno novim aranžmanima, ali neodvojivih od dobrog rokenrola". Nekoliko numera prezentovano je danas uživo, gde se videlo da je bend čvrst, uvežban, i svoju, za naše podneblje jedinstvenu varijantu rokenrola sa teatarskim momentima izvodi na ubedljiv način. Promociju su uveličali Dragi i Žika Jelić ("JU grupa"), Irfan Mensur, Vlada Janković Džet, članovi Bajaginih "Instruktora"...

Prvi čovek "Multimedija mjuzika" Rodoljub Stojanović podsetio je da je njegova izdavačka kuća prošle godine objavila Ninkovićev i Tišmin zajednički projekat za decu, "Čudne reči":

- Omladinci Boda i Jocko su me pozvali pre osam meseci. Dopao mi se materijal, podsetilo me na pionirske dane, pa sam rekao da moramo album da promovišemo 29. novembra. Disk će se pojaviti u prodaji oko 10. decembra.

Rok novinar i publicista Aleksandar Žikić je prvi put gledao OPS na jednoj davnoj "Gitarijadi" u Smederevu.

- Oni su i pobedili - seća se Žikić.

- Zaključio sam tad da je reč o vrlo perspektivnom bendu. Pokazalo se da sam u pravu jer, jedva nešto više od 40 godina posle tog događaja, objavili su prvi album (smeh). On promoviše dobro raspoloženje, a nije banalan. On je, takođe, duhovit, a nije parodičan.

Žanrovski je neopterećen - od bazičnog rokenrola, preko hard-roka, repa do šansone.

Album je nepretenciozan, to je njegov značajan kvalitet. Nema pretenzija da bude ni duhovit, ni zabavan, ni setan, ni društveno osvešćen i kritičan, a ipak sve to jeste.

Boda Ninković je od rane mladosti bio vezan za muziku, ali je, za razliku od brata Ljube, kasnije ipak odabrao drugačiji profesionalni put.

- Pre 10 godina je naš gitarista preminuo, i mi smo tim povodom napravili koncert - kaže za "Novosti" Boda.

- Pre godinu i po dana smo shvatili da treba da uradimo nešto, i skupili smo se. Nismo ovo napravili da bismo jurili neku karijeru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati