DŽEZERI U POZORIŠTU: "Novosadski džez festival", 23. po redu, biće održan od 25. do 28. novembra

S. B.

14. 11. 2021. u 11:33

U SRPSKOM narodnom pozorištu u Novom Sadu od 25. do 28. novembra biće održan 23. "Novosadskoi džez festival", na kome će nastupiti neki od najpopularnijih sastava i svetski proslavljenih muzičara regionalne džez scene.

ЏЕЗЕРИ У ПОЗОРИШТУ: Новосадски џез фестивал,  23.  по реду, биће одржан од 25.  до 28.  новембра

Foto Nenad Karlić

To potvrđuju organizatori smotre džezera i ističu da će moderan, klasičan, nesvakidašnji i kvalitetan džez, u Novi Sad doneti ansambli iz Srbije, BiH, Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

Ovogodišnji festival imaće uvodne sadržaje i muzičke radionice od 22. do 27. novembra u Kulturnom centru Novog Sada, Kulturnoj stanici "Mlin", muzičkoj školi "Isidor Bajić" i Srpskom narodnom pozorištu. Radionice su pripremila neka od najvećih imena domaće džez scene, Vasil Hadžimanov, Ivan Ilić i Igor Molnar, a neke od radionica predviđene za buduće džezere, kroz kreativne sadržaje vodiće Svetlana Ceca Palada, Jelena Dopuđ i Jovana Dobrijević, dok će u Srpskom narodnom pozorištu biti postavljena i izložba fotografija Vladimira Veličkovića.

Prve večeri, u četvrtak, 25. novembra, na sceni "Pera Dobrinović" SNP nastupiće Modern Art Orchestra iz Budimpešte i novosadski sastav Akshani Project. Drugog dana festivala muzički sladokusci će imati priliku da prate koncerte dva kvarteta - Bojana Cvetkovića i Lane Janjanin. U subotu, 27. novembra iz Ljubljane, Novog Sada, Beograda i Subotice u SNP stiže sastav Super sax 4 kao i ljubljanski sastav Teo Collori & Momento Cigano.

"Novosadski džez festival" zatvaraju 28. novembra Sinan Alimanović kvartet i Nenad Vasilić trio.

POSLASTICA

SPECIJALNA poslastica biće tradicionalni džem sešn u pozorišnom klubu "Trema", svake večeri nakon koncertnog programa. Ulaznice su 500 dinara po danu (dva koncerta), dok je komplet karata za sve nastupe 1.500 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!