ALEK BOLDVIN NIJE ISPOŠTOVAO ZLATNO PRAVILO! Pirotehničar objasnio kako je došlo do tragedije na snimanju filma

Novosti online

23. 10. 2021. u 22:14

ALEK Boldvin nije ispoštovao zlatno pravilo bezbednosti uperivši oružje u drugu osobu, piše Dejli Mejl.

АЛЕК БОЛДВИН НИЈЕ ИСПОШТОВАО ЗЛАТНО ПРАВИЛО! Пиротехничар објаснио како је дошло до трагедије на снимању филма

Foto: Adam Egypt Mortimer via AP/Jim Weber/Santa Fe New Mexican via AP/Roberto E. Rosales/Jutjub/hickok45

Zak Najt, inženjer pirotehnike i specijalnih efekata koji je član rekao je da je pravilo broj jedan da nikako ne smeju da budu bojevi meci na filmskom setu.

- Pravilo broj dva je da svaka osoba na setu ima pravo da pregleda oružje pre nego što neko puca iz njega. I pravilo broj tri je - nema razloga da bilo ko bude ispred oružja iz kojeg će glumac pucati - rekao je Najt, i dodao:

- Kad god u filmu vidite da je cev uperena u kameru, iza nje ne bi trebalo da stoji niko. U ovom slučaju vidimo da je pištolj bio uperen u dve osobe.

Foto: Tanjug/AP Photo

On kaže da je trebala i da postoji barijera između glumaca i osoblja, kao i da je očigledno da neki ljudi nisu uradili svoj posao kako treba.

Podsećamo, čuveni glumac Alek Boldvin je u četvrtak, tokom snimanja vestern filma "Rust" ("Rđa"), pogodio snimateljku Halinu Hačins u grudi, dok je režiser DŽoel Suza, koji je stajao iza nje, ranjen i prebačen je u bolnicu.

Hačinsova je preminula na mestu nesreće, dok je Suza bio prebačen u bolnicu iz koje je kasnije pušten.

Foto: Tanjug/AP Photo

U petak je sudija Santa Fea odobrio nalog šerifovoj kancelariji za zaplenu vatrenog oružja, odeće, kamere, video kaseta i municije sa ranča Bonanza Krik u blizini Santa Fea, gde je Boldvin snimao film.

Pištolj iz kojeg je čuveni holivudski glumac Alek Boldvin ispalio metak tokom snimanja i usmrtio jednu ženu, predao mu je pomoćnik reditelja koji mu je rekao da je "oružje bezbedno", navodi se u zapisniku istražnog suda, preneo je ranije Bi-Bi-Si.

Neimenovani pomoćnik reditelja nije znao da je rekvizit napunjen bojevom municijom i pre snimanja scene je potvrdio da je pištolj prazan uzviknuvši "hladan pištolj", stoji u zapisniku.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: RUSI NA TVITERU POSTAVILI VIDEO IZ SRBIJE - "Čuvar reda" u Kraljevu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)