ROKENROL JE VEČAN ZBOG KVALITETNIH KALORIJA: Zvonimir Đukić Đule o učešću na albumu Fondacije "Plan B", akustičnim nastupima... (VIDEO)

M. Ćunković

26. 09. 2021. u 11:42

FONDACIJA "Plan B", koju je osnovao muzičar Zoran Konević sa ciljem da se pomogne ovdašnjim pop i rok izvođačima u teškim vremenima, objaviće album na kom će njegove pesme izvoditi poznati pevači, a nedavno je predstavljen i prvi singl, "Zrno čarolije".

РОКЕНРОЛ ЈЕ ВЕЧАН ЗБОГ КВАЛИТЕТНИХ КАЛОРИЈА: Звонимир Ђукић Ђуле о учешћу на албуму Фондације План Б,  акустичним наступима... (ВИДЕО)

Foto ATAImages

Za mikrofonom je Zvonimir Đukić Đule, koji je i autor teksta. Vođa "Van Goga" nadahnuto, u svom stilu, opisuje numeru koja je veoma brzo dobila mnoštvo hvalospeva.

- "Zrno čarolije" je sazdano od emotivnih niti, tankih, preostalih vlasi smisla - kaže Đule za "Novosti". - Tu su osećanja koja žive u nama i bude samo dobro raspoloženje, nadu, veru. Da postoji nešto što će ovaj svet da okrene u smeru ljubavi, poštovanja, tolerancije i razumevanja.

Pesme nemaju vezu sa bendovima čiji izvođači učestvuju na ovom izdanju, ali se, neminovno, u "Zrnu čarolije" oseti zrno "Van Gogovog" zvuka, pogotovo s početka dvehiljaditih.

- Ovo je projekat u kome se moja malenkost pojavljuje sa ostalim poštovanim učesnicima. Svako od nas je na drugačiji, poseban način svoje pismo okrenuo u drugom smeru od onog koji matični bendovi stilski nose i kojim odišu, ali zajednički imenitelj postoji. Drago mi je da me je gospodin Zoran prepoznao u mozaiku svojih zamisli, i da sam sa dva teksta uspeo da približim ljudima ono o čemu intenzivno razmišljam poslednjih godina. Druga pesma je "Zagledan", napisana za Dragog Jelića. "Zrno čarolije" može da probudi u svima nama želju da ga zakotrljamo zajedno - svako na svoj način, iz svog ugla. Da ta čarolija, pre ili kasnije, ozdravi ljubav, što je moguće bolje.

"Van Gog" je bio koncertno izuzetno aktivan po regionu u letnjem periodu. Beogradska publika uživala je u sjajnom, energetski nabijenom nastupu na "Bir festu".

- Delovalo je, pre godinu dana, da se više nikad neće ponoviti susret sa publikom. Ne samo meni, već svim kolegama koje su ovog leta dosta svirale. Svi smo obišli razne gradove, i ti susreti su bili, nekako, na nov način, ali, opet, starinski. Poželjno starinski. Mlada publika, koja je dolazila tokom leta na koncerte "Van Goga", u nama je probudila pomisao da je sve i dalje vredno truda, da ima smisla, i da će se neki novi ljudi okrenuti zvuku gitare, bubnja i basa. Da će prepoznati poruke koje rokenrol nosi u suštini - bez obzira na aktuelne i, možda, trenutno dominantne muzičke stilove. To su sve prolazne stvari, jer, ako ne postoje kreativne i kvalitetne kalorije, jasno ti je da jogurt van frižidera neće dugo.

Album "More bez obala", koji je iznedrio nekoliko hitova, objavljen je 2019. Upitan da li je vreme da se priča o novom studijskom izdanju "Van Goga", Đule kaže da prvo dolazi "akustičnih šest meseci, koji su pred bendom kao izazov".

- To je novo poglavlje u našem radu. Imali smo takav koncert već u martu 2019. u Beogradu, u "Kombank dvorani". Pred nama je trougao - "Van Gog" u novoj postavi, akustika na novi način, set-lista potpuno nova, i, nadam se, koncerti u zemlji i regionu. Beogradskoj publici ćemo se ponovo pokloniti i predstaviti akustičnim setom sredinom decembra, opet u "Kombank dvorani". Beogradu dugujemo i veliki koncert koji će se dogoditi početkom leta 2022. Voleli bismo da to bude na nekom od mesta gde do sada nismo svirali. Kao što ne želimo da se ponavljamo stisli, nećemo ni sa prostorima. Tražimo neki gde će publika da uživa na drugačiji način, i da koncert pamti - i po bendu, i po tom prostoru.

"BUČ KESIDIJU" ŽELIM 10 "TAŠMAJDANA"

KIVAN je Đule što se, kako smatra, mnogo prostora u medijima daje negativnim vestima, ličnostima na koje mladi ne treba da se ugledaju. Nedavno je, međutim, u svetu muzike pažnju privukla jedna pozitivna vest. Pančevački dvojac "Buč Kesidi" do 29. septembra, ima čak pet koncerata u dvorištu Akademije likovnih umetnosti u Zagrebu. Prve dve svirke su rasprodate za manje od 10 sati, a ubrzo i treća.

- Svaka im čast - od srca će Đule za naš list. - To je bend koji je od prvog tona obećavao. Nose novu energiju i imaju poseban pristup muzici. Držim im pesnice, oni rade onako kako vole. Ne obaziru se na komentare i daju sve od sebe. Želim im 10 punih "Tašmajdana", da oni budu taj bend koji će pokrenuti mlađe kolege da se late bubnja i gitare, i da tu fascinaciju muzike podele sa publikom na njihov autentični, poseban način.

Foto ATAImages

TUGA I SREĆA NA KONCERTU ZA MIŠU

ĐULE je, kao jedan od gostiju na koncertu "Riblje čorbe" 16. avgusta na Tašmajdanu, posvećenom pokojnom Miši Aleksiću, oduševio publiku izvodeći njihove hitove iz rane faze, "Rokenrol za kućni savet" i "Ostaću slobodan".

- Drago mi je da sam, na poziv porodice Aleksić, Mine i Jasne, i na poziv "čorbara" bio deo tog tužnog rođendana - veli Đukić. - Tuga i sreća - to su osećanja koja se ne pomešaju često. Svi smo na jednom mestu poslali poruku Miši, obeležili njegov rođendan. Torta je bila stadion "Tašmajdan", u obliku srca, a imaginarne svećice - mobilni telefoni. Mislimo na Mišu, na Dragoljuba Đuričića, i na sve druge kolege koje je korona uzela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega