PREMINUO GLUMAC VILI GARSON: Odlazak Stenforda iz serije „Seks i grad“

Tanjug

22. 09. 2021. u 08:48

GLUMAC Vili Garson, najpoznatiji po ulozi lovca na talente Stenforda Blača iz serije "Seks i grad", umro je u 57. godini, saopštio je njegov sin.

ПРЕМИНУО ГЛУМАЦ ВИЛИ ГАРСОН: Одлазак Стенфорда из серије „Секс и град“

Foto: AP

U hit seriji HBO igrao je ulogu bliskog prijatelja Keri Bredšou, koju je tumačila Sara DŽesika Parker, a nedavno je radio na spin-of seriji And Just Like That (Samo tako), prenosi BBC.

Garson je bio poznat i po ulozi prevaranta Mozija u TV seriji White Collar, a uzrok njegove smrti nije otkriven.

Rođen kao Vilijam Garson Pašamant u NJu DŽersiju 1964. godine, Garson je studirao glumu i magistrirao likovnu umetnost.

Karijeru glumca je počeo osamdesetih kada je dobijao manje uloge u nekoliko popularnih televizijskih serija, među kojima su Uzdravlje! (Cheers), Porodične veze (Family Ties) i Zakon u Los Anđelesu (LA Law).

Foto: AP

Pojavio se i u nekim od hit serija devedesetih, poput Dosijea Iks i Prijatelji (Friends).

Emitovanje serije Seks i grad je počelo je 1998. godine, a Garson se od početka pojavljivao u ulozi Stenforda, a potom i u dva filma proistekla iz serije.

Mario Kantone, koji je u seriji igrao Garsonovog partnera Entonija Marentina, napisao je na Instagramu: „Skrhan sam i preplavljen tugom. Bio si Božji dar".

Sintija Nikson, koja je u seriji igrala Mirandu Hobs, izjavila je da su svi voleli Vilija i obožavali da rade sa njim.

Majkl Patrik King, izvršni producent serija Seks i grad i Samo tako, rekao je da je Garson radio „čak i dok je bio bolestan", ne navodeći detalje.

Garson je takođe bio snažan zagovornik usvajanja, a 2009. godine je usvojio sina Nejtana, koji je na Instagramu objavio vest o smrti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)