HALA SPORTOVA POSLE 40 GODINA: „Riblja čorba“ i na ploči objavila prvi koncertni zapis iz 1981. godine! (FOTO/VIDEO)

M. Ć.

07. 09. 2021. u 21:41

IZDAVAČKA kuća „Fidbox“ objavila je, posle diska, i na ploči prvi sačuvani koncertni zapis „Riblje čorbe“ sa 10 pesama, snimljen na drugom od dva nastupa u novobeogradskoj Hali sportova 28. marta 1981. godine, u sklopu promocije drugog albuma „Pokvarena mašta i prljave strasti“.

ХАЛА СПОРТОВА ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: „Рибља чорба“ и на плочи објавила први концертни запис из 1981. године! (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Promo

U bogatoj diskografiji legendarnog benda ovo je, uz 20 studijskih, već deveti koncertni album koji donosi snimke iz perioda kad im je popularnost rasla neverovatnom brzinom. To je prvo izdanje u sklopu edicije „The Official Bootleg Archive Series”. Plan je da se, za najvernije “Čorbine” fanove, objavljuju godišnje po dva raritetna naslova, na vinilu i na disku, u ograničenom tiražu.

Na ovom koncertnom izdanju su neprolazni hitovi sa prva dva albuma, kao što su “Rokenrol za kućni savet”, “Ostaću slobodan”, “Zvezda potkrovlja i suterena”, “Evo ti za taksi”, koji su i dan danas njihovi veliki koncertni aduti. Pravu poslasticu, međutim, predstavljaju pesme koje grupa kasnije nije izvodila uživo, pa nisu ni zabeležene do sada na nekom živom albumu – “Ja sam još ona ista budala”, “Vrlo, vrlo zadovoljan tip”, “Hej ćale”, “Srećan put, pišo moja mala”…

Foto: Promo

 

Omot ploče i diska sadrži originalne fotografije sa tog nastupa, tu je i tekst vezan za sam koncert u kojem Bora Đorđević objašnjava kakvih je sve peripetija bilo vezano oko organizovanja - od

postavljanja ozvučenja, tonske probe, pa do toga da uprava Hale sportova nije htela da dozvoli da se ugase svetla za vreme koncerta. Ovo izdanje je prvo u Srbiji sa obi – trakom koja se nalazi navučena na levom delu prednje strane omota.

Album se može naći u prodaji u svim bolje snabdevenim prodavnicama ploča i diskova. Obožavaoci mogu svoj primerak da naruče i pouzećem u inboksu fejsbuk-stranice “Fidboxa” ili putem internet sajta www.fidbox.rs.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OVAKO DANAS IZGLEDA KAFANA KOD MAČKA: Ovde su snimane nezaboravne scene serije Porodično blago (VIDEO)