SAMI SEBI POSTAVLJAMO GRANICE: Nataša Kovačević, pred premijeru dokumentarnog filma "Skok"

V. N.

01. 09. 2021. u 11:34

PRED premijeru dokumentarnog filma "Skok", 7. septembra (20.00) u beogradskoj "Kombank dvorani", tačno na osmu godišnjicu saobraćajne nesreće kada je košarkašica Nataša Kovačević ostala bez noge, a po oporavku se vratila na teren i nastavila karijeru, glavna junakinja i scenarista Aleksandar Miletić govorili su u tom zdanju o radu na ovom ostvarenju.

САМИ СЕБИ ПОСТАВЉАМО ГРАНИЦЕ: Наташа Ковачевић, пред премијеру документарног  филма Скок

Foto ATA Images

- Glavni motiv je bio da opišemo moj povratak na teren kao primer da su granice u životima u nekim slučajevima samo one koje sami sebi postavimo - podvukla je Kovačevićeva. - Film priča priču o snazi prijateljstva, podršci porodice i volji i želji da se ne poklekne pred izazovima. Ukoliko je moja priča potpalila iskru u srcu makar jednog čoveka koji je u istoj ili sličnoj situaciji, sve ovo je i te kako vredelo.

Miletić kao glavne asocijacije na film koristi tri pojma - fenomen, problem i solidarnost:

- Kao neko ko je četvrt veka u sportskom novinarstvu, uvek su me zanimali fenomeni, a ovo je svakako fenomen - istakao je autor. - Prvi put u istoriji profesionalne košarke, koliko ja znam, jedan igrač sa takvom amputacijom noge ne samo da je uspeo da se vrati na teren, već i da osvoji trofej u zvaničnoj ligi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)