GODIŠNJICA SMRTI KRALJA POPA: Majkla DŽeksona i posle smrti prate skandali

Novosti online

25. 06. 2021. u 18:01

TOKOM života i nakon smrti nizale su se optužbe o Džeksonovom seksualnom zlostavljanju i pedofiliji, ali i dalje ima hordu obožavatelja.

ГОДИШЊИЦА СМРТИ КРАЉА ПОПА: Мајкла Џексона и после смрти прате скандали

Foto: EPA

On je preminuo u svojoj 50. godini, a i dalje nosi titulu kralja popa. Za života je negirao sve optužbe za pedofiliju, a njegova je zaostavština tužila HBO i traži 100.000.000 dolara odštete zbog dokumentarca "Napuštajući Neverland".

Foto: Printskrin Youtube/ HBO

Dokumentarac prati dvojicu muškaraca koji su ispričali svoje životne priče i tvrde da ih je u detinjstvu seksualno zlostavljao Majkl na svom zloglasnom imanju "Neverland". Muškarci su tada bili dečaci od 7 i 10 godina, a Džekson je sa njima imao nedolične veze.

Iako je dokumentarac neverovatno negativno uticao na njegovu zaostavštinu, prodaja njegove muzike povećala se nakon emitovanja istog.

Majkl se rodio 29. avgusta 1958. godine u Geriju, država Indijana, SAD, a karijeru je započeo u grupi "Jackson 5" sa još četvoricom svoje braće. Njegovih pet solo studijskih albuma, među najprodavanijima su na svetu: Off the wall (1979.), Thriller (1982.), Bad (1987.), Dangerous (1991.) i History (1995.).

Džeksonovi hitovi "Beat it", "Billie Jean" i "Thriller" smatraju se prekretnicom u načinu snimanja video spotova, koji postaju polako postaju umetnička forma. Spomenuti hitovi ruše i rasne barijere svojom popularnošću. Svojom muzikom uticao je na brojne muzike različitih žanrova, a popularizovao je ples "moonwalk" kao i "robot".

Foto: Printskrin Youtube

Imitatori širom sveta i dalje grade karijeru na Majklovom liku i delu, a često se mogu videti po talent emisijama, kao i na performansima uživo.

Majkl je imao veoma javan privatni život, koji ubrzo postaje kontroverzan zbog njegovog transformirajućeg izgleda i načina života u kombinaciji sa neverovatnim talentom.

Njegov svaki pokret pratio je ogroman broj obožavalaca koji su mu ostali verni i nakon smrti i brojnih optužbi. Prva optužba za seksualno zlostavljanje bila je 1993. godine, kad je Majkl optužen za zlostavljanje dečaka koji je bio porodični prijatelj. Nagodili su se izvan suda, a nakon toga optužbe su postale sve češće. Tokom života, sve optužbe negirao.

Za života je osvojio brojne nagrade, a još uvek ga smatraju najuspešnijim izvođačem svih vremena.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna