NIJEDNOG PRIJATELJA NISAM ZAPOSLIO: Direktor Sokoja Dejan Manojlović tvrdi da nije bilo malverzacija

E. R.

05. 06. 2021. u 10:11

NA pitanje "Novosti" da li je tačno da je u godini korone, u kojoj izvođači nisu imali od čega da žive, od para autora, za savetnike doveo petoricu svojih prijatelja, i to za velike plate, direktor Sokoja Dejan Manojlović za "Novosti" je odgovorio da to nije tačno.

НИЈЕДНОГ ПРИЈАТЕЉА НИСАМ ЗАПОСЛИО: Директор Сокоја Дејан Манојловић тврди да није било малверзација

Foto D. Milovanović

Iako je kompozitor Zoran Radetić, čak, izjavio da "direktor Sokoja prima platu od 280 i nešto hiljada dinara, dok su plate njegovih prijatelja savetnika oko 180.000 dinara, što je na mesečnom nivou protivvrednost 12.000 evra, Manojlović je i to negirao.

- Nije tačno da sam kao direktor zaposlio pet svojih prijatelja za savetnike, štaviše, nisam zaposlio nijednog svog prijatelja - tvrdi direktor Sokoja, za naš list. - Što se tiče zarada, niko od zaposlenih nema ni blizu 280.000 dinara.

Manojlović nije odgovorio koliko tačno savetnika ima, ali je potvrdio pisanje "Novosti" da je obračun plata izmestio u računovodstvo jedne privatne agencije, iako Sokoj ima računovodstvo koje obrađuje autorske tantijeme.

- Tačno je, ali nema ničeg spornog u angažovanju računovodstvene agencije - kaže prvi čovek Sokoja.

- Izmeštanje obračuna zarada ni na koji način ne utiče na transparentnost ukupnih troškova za zarade zaposlenih.

Pitali smo i da li je tačno da je njegov savetnik Janko Balandžić, predsednik Izvršnog odbora Pokreta slobodnih građana, a Manojlović je bio kratak:

- Sokoj kao poslodavac ne prikuplja informacije o eventualnom članstvu zaposlenih u političkim strankama.

Dejan Manojlović, Foto pi-ar

Mnogi navode da ne postoji transparentnost u Sokoju, od zapošljavanja, preko trošenja novca, do isplate autora i onog što se emituje, međutim, Manojlović tvrdi da su članovi Sokoja transparentno obavešteni, i to preko portala za autore, sajta, saopštenja i mejlovima koji im se šalju. To uključuje sve relevantne podatke kada su u pitanju isplate, kao i poslovanje same organizacije, podrazumevajući i finansijske i revizorske izveštaje.

Zamoljen da prokomentariše najavu autora da će tužiti Sokoj zbog neregularne izborne skupštine, direktor kaže da je sednica skupštine, pa samim tim i glasanje, održana u skladu sa aktima Sokoja, tako da nema osnova za tužbu.

Softver koji tačno zna koliko se i šta emituje u svakom mediju, a koristi se u svetu, Sokoj nema, kaže direktor, već koristi onaj za prepoznavanje emitovanja, ali u cilju kontrole onoga šta emiteri prijavljuju, a pored toga vrši i dodatni interni monitoring:

- Problem je što stara izdanja nisu digitalizovana i za njih nema audio-otisaka, već ih Sokoj pribavlja od svojih članova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

KASANDRA U NASTAVKU JUŽNOG VETRA? Glumica se vraća u Srbiju: Volela bih da snimam sa Bikovićem - a evo koja uloga joj je namenjena