KRAGUJEVAC ČEKA "RIBLJU ČORBU": Objavljen spisak izvođača na "Arsenal festu" od 24. do 26. juna

M. Ć.

27. 05. 2021. u 06:50

POZNAT je spisak učesnika 11. "Arsenal festa", koji će, pod sloganom "Spasimo muziku", biti održan od 24. do 26. juna na prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu, na tri bine.

КРАГУЈЕВАЦ ЧЕКА РИБЉУ ЧОРБУ: Објављен списак извођача на Арсенал фесту од 24. до 26. јуна

Foto Dubravka Milaković

Prvi put će na ovom festivalu, i to završne večeri, zasvirati "Riblja čorba", što će, ujedno, biti njihov prvi nastup posle smrti bas gitariste Miše Aleksića, u novembru 2020.

Na glavnoj bini će 24. juna hitove nizati "Partibrejkersi", Bajaga i "Instruktori" i "Brkovi", sutradan "Hladno pivo", "Dubioza kolektiv" i Australijanac Dab Ef-Iks, a 26. juna, uz "Čorbu", "Osvajači", "Ortodoks Kelts" i slavni gitarista Ingvi Malmstin. Na ostalim binama će, između ostalih, nastupiti "Bjesovi", "Obojeni program", "Repetitor", Nikola Pejaković Kolja, Nikola Vranjković, kao i "Kanda, Kodža i Nebojša", "Pero deformero" i "Teksas flad". Za ljubitelje elektronike, tu su Kristijan Molnar, Lea Dobričić...

Bora Đorđević podseća da je "Čorba" poslednji put svirala 29. februara 2020. u Kranju, sa Aleksićem na bini.

- Biće nam nezamislivo teško bez njega, ali znamo da nas on odozgo gleda i tera da nastavimo - emotivno će Đorđević.

- U Kragujevcu će na bas gitari biti naš binski tehničar Ivan Stanković Ivke, basista benda "Orvel 69". On je već jednom menjao Mišu, na koncertu u Kruševcu. Tačno je da nismo dugo svirali, i svi smo veoma uzbuđeni zbog nastupa na "Arsenal festu". Uvek imam tremu, a sada, na samu pomisao na nastup, umirem od straha, ali, vežbaćemo i bićemo odlični. To dugujemo i našim vernim simpatizerima i Miši.

Dnevna ulaznica košta 1.500 dinara, a komplet za sve tri večeri 3.000 dinara.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SLOBODA ZAVRŠILA NA INFUZIJI: Glumica se oglasila iz bolnice - evo u kakvom je stanju (FOTO)