BAJAGA NA "TAŠMAJDANU": Rokeri zakazali veliki koncert 16. jula na beogradskom stadionu, na svirku samo uz negativan test na koronu

M. Ćunković

18. 05. 2021. u 11:15

BAJAGA i "Instruktori" zakazali su veliki beogradski koncert za 16. jul na "Tašmajdanu".

БАЈАГА НА ТАШМАЈДАНУ: Рокери заказали велики концерт 16. јула на београдском стадиону, на свирку само уз негативан тест на корону

Foto Marina Pešić

Posle duge koncertne suše, izazvane pandemijom kovida 19, legendarni bend se vraća tamo gde je održao čuveni kišni koncert 1985. Mlađe generacije pamte spektakl iz 2002. kada je promovisan album "Zmaj od Noćaja".

- Posle prošlogodišnjeg nastupa na istom mestu pred praznim stadionom, sada ćemo zasvirati pred našom publikom - kratko najavljuje Bajaga.

Pred nastupajući, "pravi" koncert, upitan da li on ima veze sa najavama zamenika gradonačelnika Beograda oko jednog eksperimentalnog koncerta u Domu omladine i jednog na "Tašmajdanu", menadžer Bajage i "Instruktora" Dragoslav Gane Pecikoza ističe da nema, i da je sve stvar lične organizacije menadžmenta benda.

- Stopostotno ćemo ispuniti sve epidemiološke mere koje, u tom trenutku, budu propisane - naglašava za "Novosti" Pecikoza.

PEVAJU I SEVERINA, VLATKO, "GOBLINI"...

KONCERT Bajage i "Instruktora" je samo jedan od onih koje je direkcija "Tašmajdana" zakazala za naredni period. Sezonu bi trebalo da otvori "Noć Džeja Ramadanovskog" 29. maja, da bi usledili koncerti "Goblina" (18. jun), Severine (26. jun), Darka Rundeka (2. i 3. jul), a posle Bajage i "Instruktora" planirano je da nastupe i Vlatko Stefanovski (30. jul), Masimo Savić (31. jul), Dragan Marinković Maca sa svojom predstavom (1. avgust), "Hladno pivo" (20. i 21. avgust), uz "Noć muzike" 27. avgusta. Ništa od toga, međutim, zasad nije sigurno, sve zavisi od epidemiološke situacije i u tom trenutku propisanih mera.

- Ko je vakcinisan i ko je preležao koronu, ulazi sa potvrdom, a pored toga će, na licu mesta, po pristupačnoj ceni biti organizovani brzi testovi na ulazu. Nabavićemo ih, najverovatnije, u saradnji sa "Egzit timom". Ljudi iz "Egzita" će za to biti zaduženi na svim festivalima u Srbiji u narednom periodu.

Pecikoza dodaje da, ukoliko sve bude sprovedeno kako je planirano, nema potrebe da kapacitet "Tašmajdana" bude smanjen u odnosu na uobičajeni, jer će koncertu neće biti onih koji su zaraženi koronom.

- Cena ulaznice bi trebalo da bude poput uobičajene za Bajagine koncerte - navodi menadžer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave