PROSLAVE UZ STRIKTNE MERE: Evo kako će da se slave mature u Srpskoj

S. M.

18. 05. 2021. u 20:30

U REPUBLICI Srpskoj ove godine mogu se organizovati proslave male i velike mature, ali u skladu sa poštovanjem epidemioloških mera koje je propisao Institut za javno zdravstvo RS, izjavila je ministarka prosvete RS Natalija Trivić.

ПРОСЛАВЕ УЗ СТРИКТНЕ МЕРЕ: Ево како ће да се славе матуре у Српској

Foto: Vlada RS

- Dobili smo zvaničan stav Instituta za javno zdravstvo da je moguće da se organizuju proslave matura za osnovne i srednje škole za završne razrede prema modelu i poštujući sve mere koje je propisao Štab za vanredne situacije - rekla je Trivićeva.

To znači da, ukoliko škola odluči da organizuje proslave matura, na proslavi, odnosno na jednom javnom mestu ne može da bude više od 30 ljudi, što je i redovna mera kada je reč o javnom okupljanju.

Srednje škole mogu to da organizuju u ugostiteljskim objektima i u okvirima svojih škola, a za osnovne škole, prema zakonu, da to bude u okviru školskih ustanova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)