SUDIJA IZA REŠETAKA! Okružni sud u Banjaluci odredio jednomesečni pritvor Nebojši Pejoviću, koji se tereti za trgovinu uticajem

O. MATAVULj

23. 04. 2021. u 18:36

OKRUŽNI sud u Banjaluci odredio je jednomesečni pritvor sudiji banjalučkog Osnovnog suda Nebojši Pejoviću koji je uhapšen u akciji "Barka" nakon što je u označenim novčanicama primio mito u iznosu od 1.000 evra.

СУДИЈА ИЗА РЕШЕТАКА! Окружни суд у Бањалуци одредио једномесечни притвор Небојши Пејовићу, који се терети за трговину утицајем

Foto D. Pozderović

Pejović se tereti za krivično delo trgovina uticajem. Kako saznaju "Novosti", tokom saslušanja u tužilaštvu, kao i na ročištu za pritvor Pejović nije iznosio odbranu i branio se ćutanjem. Tužilaštvo je pritvor zatražilo smatrajući da postoji bojazan da će boravkom na slobodi ometati postupak uticajem na svedoke (što je sud prihvatio). S druge strane, odbrana se protivila pritvaranju, tražeći da se Pejović pusti da se brani sa slobode.

Portparol Republičkog tužilaštva Dragica Tojagić kaže da se Pejoviću na teret stavlja da je od vlasnika jednog privrednog društva tražio i 21. aprila primio novčani iznos od 1.000 evra.

- Osumnjičeni je za taj iznos nudio pomoć i povoljan ishod postupka za privredno društvo oštećenog S. H. koji je podneo zahtev za upis društva u sudski registar kod Okružnog privrednog suda u Banjaluci - rekla je Tojagićeva.

Nezvanično saznajemo da S. H. zbog određenih problema sa nazivom preduzeća nije uspevao da izvrši registraciju, pa mu je Pejović obećavao da mu to može "srediti" kod drugog sudije za iznos od 1.000 evra. Oštećeni je sve prijavio istražnim organima i u saradnji sa SIPA dogovorio je sastanak sa sudijom Pejovićem u restoranu u Slatini kod Banjaluke. Tada mu je predao traženi iznos u označenim novčanicama i sudija je uhvaćen na delu. Primopredaju novca pratili su inspektori SIPA i Pejović je ubrzo uhapšen. Po nalogu suda izvršen je pretres i kod njega je pronađen sporni novac, a oduzeti su i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

NASTAVLjENA ISTRAGA

ISTRAGA u ovom predmetu nije okončana i, kako saznajemo, tužilaštvo nastavlja da ispituje da li je sudija Pejović u celom slučaju bio usamljen. Proverava se da li je postupao na "svoju ruku" ili je eventualno bio u dosluhu sa sudijom privrednog suda, koji je bio zadužen za predmet oštećenog (S. H.)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna