BANJALUKA SINOĆ DOBILA BUDŽET: Nakon maratonskog zasedanja napokon počelo čišćenje smeća sa javnih površina

R.S.

15. 04. 2021. u 13:00

NAKON maratonskog zasedanja Skupštine grada Banjaluka koje je trajalo oko 12 časova, gradski odbornici su u 1.30 posle ponoći, jednoglasno usvojili budžet Grada za 2021. godinu u iznosu od 149,77 miliona maraka.

БАЊАЛУКА СИНОЋ ДОБИЛА БУЏЕТ: Након маратонског заседања напокон почело чишћење смећа са јавних површина

Foto: GU Banjaluka

Političke nesuglasice između gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića (PDP) i skupštinske većine okupljene oko SNSD-a trajale su danima, što je dovelo do opstrukcija oko usvajanja budžeta i nemogućnosti redovnog servisiranja obaveza.

Nakon sinoćnjeg usvajanja budžeta, danas od ranih jutarnjih časova su sve raspoložive ekipe nadležnih službi počele sa generalnim čišćenjem grada.

Preduzeće "Čistoća" je nastavilo sa redovnim održavanjem javne higijene, a večernjim časovima počeće i pranje gradskih javnih površina i ulica, i to prvo Trga Krajine, a u narednim večerima, u skladu sa vremenskim prilikama, i drugih površina.

Foto: GU Banjaluka

 

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković istakao je danas da se počelo i sa pripremama za obeleževanja  Dana grada Banjaluka 22. aprila, kao i da će sledeće sedmice početi asfaltiranje ulica u pojedinim naseljima i slično.

 - Predstavićemo 30 različitih projekata  - rekao je Stanivuković i već  za sutra  najavio novi kolegijum za zakazivanje sledeće gradske skupštine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna