SVI HOSPITALIZOVANI NA KISEONIKU: Teško stanje u kovid bolnicama u Bijeljini, lekari upozoravaju - sve više mladih na respiratorima!

V. MITRIĆ

08. 04. 2021. u 21:40

СВИ ХОСПИТАЛИЗОВАНИ НА КИСЕОНИКУ: Тешко стање у ковид болницама у Бијељини, лекари упозоравају - све више младих на респираторима!

Foto: V. Mitrić

NA lečenju u bijeljinskim kovid bolnicama je 90 bolesnika, od kojih je 22 na respiratoru, a 57 na kiseničnoj terapiji. U protekla 24 sata bilo je sedam prijema.

 

Na sastanku Kriznog štaba bolnice rečeno je da je stanje u ovid bolnicama veoma teško, ali da ustanova ima dovoljno kapaciteta za prijem pacijenata.

Šef kovid bolnica dr Mikajlo Lazić kaže da su kliničke slike obolelih veoma teške, a da na to upućuje i podatak da od ukupnog broja hospitalizovanih, samo sedam bolesnika nema potrebe za nekim vidom kiseoničke potpore.

- Karakteristika ovog novog talasa su oboleli koji nemaju komorbiditeta i mladi ljudi koji dolaze sa tako teškom kliničkom slikom da odmah po prijemu završavaju na respiratoru - priča Lazić. - Potrošnja kiseonika na mesečnom nivou prelazi količine koje su nekad zadovoljavale potrebe tokom cele godine.

U protekla 24 sata u Bijeljini je registrovano još 58 novozaraženih virusom korona.

- Epidemiološka situacija je veoma nepovoljna, zato apelujemo na sve da poštuju epidemiološke mere, da se pridržavaju saveta lekara i što je najvažnije da svaki pojedinac bude svestan sopstvene odgovornosti, najprje prema sebi, a onda i prema drugim ljudima - kažu u bolnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)