BEZ ZAKAZANOG TERMINA NA 18 PUNKTOVA: Svako može da ode da se vakciniše na opštini na kojoj stanuje

Tanjug

08. 04. 2021. u 21:40

SEKRETARKA za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević izjavila je danas da je Beograđanima od srede na raspolaganju 18 punktova za vakcinaciju za građane koji nemaju zakazan termin za vakcinaciju preko portala e-uprava.

БЕЗ ЗАКАЗАНОГ ТЕРМИНА НА 18 ПУНКТОВА: Свако може да оде да се вакцинише на општини на којој станује

Arhiva

Ona je za TV Vesti istakla da se punktovi za vakcinaciju bez zakazivanja nalaze u svim gradskim opštinama, uz dodatni punkt koji se nalazi u Zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata, koji je namenjen isključivo za vakcinaciju studenata.

- Odziv građana je odličan i apelujem na građane da dođu i vakcinišu se, budući da je Srbija obezbedila dovoljan broj vakcina. Svako može da ode na punkt koji se nalazi na opštini na kojoj stanuje, vakciniše se i na taj način zaštiti sebe i druge - rekla je Nataša Stanisavljević, saopšteno je iz Gradskog sekretarijata za informisanje.

Prema njenim rečima, građani bi trebalo da se informišu u domovima zdravlja u opštinama u kojima žive, jer su punktovi vezani za domove zdravlja i tamo mogu da dobiju informaciju o tačnoj lokaciji na kojoj se vrši imunizacija.

- Druga opcija je pozivanje kol-centara koji postoje na svakoj opštini, jer se tamo takođe može dobiti informacija o tome gde se u određenim danima nalazi punkt za vakcinaciju, ali i informacija koja se tiče radnog vremena. Treća opcija je celokupan spisak punktova sa adresama i radnim vremenom koji je objavljen na sajtu Grada Beograda - podsetila je sekretarka za socijalnu zaštitu.

Ona je dodaala da sve navedeno apsolutno ne utiče na proces imunizacije za građane koji su se prijavili za vakcinaciju preko portala e-uprave i dobili svoj termin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)